U SZS za Kosovo neki za, a neki protiv učešća na izborima

Savez za Srbuju za Kosovo i Metohiju još nije definitivno odlučio hoće li učestvovati na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu. Među članicama ovog saveza postoje različita mišljenja, od kojih su neka za to da se izađe na izbore, do onih koji veruju da ne postoje demokratski uslovi za to, kaže za RTV Kim Nenad Radosavljević, koordinator ovog Saveza i predsednik Narodne pravde.

Podeli ovaj članak sa:
 • Predstavnici SZS na Gazimestanu (Foto Kim)

Narodna pravda, kaže Radosavljević, definitivno neće učestvovati na izborima jer je, smatra on, Srpska lista toliko isfavorizovana da nema smisla uošte učeštvovati.

„Što se tiče SZS za Kosovo i Metohiju još uvek se nismo sastali kako bi doneli definitivnu odluku i preporuku unutrašnjim članicama, ali ćemo to učiniti. Ta različitost u mišljenju je vrlo korisna i dobra za nekakav budući rad i delovanje u smislu borbe za opstanak našeg naroda i njegovo osnaživanje“.

Na pitanje zašto kao glavni kritičari Srpske liste ne žele sada da iskoriste priliku i pokažu svoju snagu na predstojećim izborima, Radosavljević kaže: „Potpuno je izlišno ulaziti u izbornu trku kada su neravnoparvni uslovi i nema nikakvog smisla, pogotovu što se ubrzano odvijaju stvari, i ove jeseni i na početku sledeće godine će biti dovedene do kraja“.

Radosavljević očekuje da će i tokom narednih izbora biti nefer borba, te da će biti ucena, pretnji i podmićivanja naroda da podrži samo jednu političku opciju.

„U takvim uslovima zaista nema nikakvog smisla boriti se. Doći će bolja vremena, moramo raditi na tome da ta vremena dođu ali u ovom izbornom ciklusu sada nema smisla učestvovati“
Radosavljević veruje da će se iskompromitovati ideja slobodnih izbora na Kosovu i učešće u institucijama.

Ostale vesti

 • "Kurtijevo protivljenje deo mračne prošlosti"

  "Jedino što je ishitreno jesu kritike koje Aljbin Кurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi", reakcija je Marka Đurića na Kurtijev stav o potpisivanju "mini Šengena".

 • Hoti i Đurić oprečno o

  Hoti i Đurić oprečno o "mini Šengenu"

  Avdulah Hoti, zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova, kaže da balkanski "mini Šengen" nije u kosovskom interesu, jer bi to "onemogućilo reciprocitet sa Beogradom" i omogućilo "dolazak srpskih zvaničnika na kosovsku teritoriju radi sprovođene kampanje protiv Prištine".

 • Kurti o

  Kurti o "mini Šengenu": Ishitren korak

  Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti ocenio je ishitrenim sastanak Aleksandra Vučića, Edija Rame i Zorana Zaeva u Ohridu prošlog vikenda, istakavši da je zvanična Albanija trebalo da sačeka formiranje nove kosovske vlade, a ne da žuri na sastanke u Novom Sadu i Ohridu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane