Vesti
Politika

U Skupštini Kosova minut ćutanja i transparenti podrške Ukrajini

Na zahtev predsednika Skupštine Kosova, poslanici su na današnjoj sednici odali poštu žtrvama u Ukrajini.

U Skupštini Kosova minut ćutanja i transparenti podrške Ukrajini
Sa sednice Skupštine (Foto Ekonomia onlajn)

Na početku sednice Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o odluci Vlade o poskupljenju struje, Gljauk Konjufca je pozvao poslanike da odaju poštu stradalima.

„Minutom ćutanja u čast žrtava koje su ubijene neprihvatljivom i ničim izazvanom invazijom Ruske Federacije na nevino stanovništvo Ukrajine“, rekao je Konjufca.

Tokom odavanja pošte, prisutni posalnici su u rukama držali transparente u bojama ukrajinske zastave na kojima je pisalo: Stojimo uz Ukrajinu (We stand with Ukraine)

Bivši premijer Avdulah Hoti se tim povodom oglasio i na Tviteru.

„Kosovski parlament u znak podrške herojskom ratu naroda. U Ukrajini se brani naša demokratija, naše ljudske vrednosti i način života“, napisao je Hoti.

Fotografiju sa sednice je na istoj društvenoj mreži podelio i poslanik DPK Enver Hodžaj.Ostale vesti

Vejvoda: Srbija ne može da zadrži neutralnost
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je da Srbija ne može da zadrži neutralnost, navodeći da je Srbija išla u NATO do 2004. godine, i da su za vreme premijera Zorana Đinđića počeli razgovori oko ulaska u punopravno članstvo Alijanse, "ne zanemarujući nipošto zločin koji je učinjen".
  • 28.06.2022
Nakon Prištine, Lajčak i u Beogradu
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak posetiće Beograd od 29. juna do 1. jula, saopštila je danas mreža EU info.
  • 28.06.2022
Lajčak: Rešavanje pitanja nestalih ostaje hitno

Izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je na Tviteru da je posetio Resursni centar za nestala lica u Prištini i naveo da je hitno rešavanje sudbine više od 1.600 ljudi.

  • 28.06.2022
Završen pretres PO Opštine Peć u Goraždevcu
Policija Kosova napustila je Goraždevac zajedno sa danas uhapšenim Miloradom Đokovićem, nakon što je izvršena premetačina i pretres Privremenog Organa za Peć koji se nalazi u Goraždevcu. Tom prilikom blokiran je kompletan centar Goraždevca, čak ni novinari Radio Goraždevca nisu mogli da pristupe svojim prostorijama.
  • 27.06.2022
Policija blokirala centar Goraždevca
"U toku je blokada centra Goraždevca od strane Kosovske policije. Razlog je nepoznat, ali se pretpostavlja da ima veze sa popodnevnim hapšenjem stanovnika Vitomirice zbog sumnje da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. godine", rekao je za RTV Kim novinar Radio Goraždevca Damjan Portić.
  • 27.06.2022
Spreman operativni plan KP za obeležavanje Vidovdana
Kosovska policija (KP) je saopštila da je preduzela sve mere za upravljanje bezbednosnom situacijom pre, za vreme i posle obeležavanja Vidovdana.
  • 27.06.2022