Vesti
Politika

U Severnoj Mitrovici sedam biračkih centara

Na predstojećim izborima za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, 29. novembra, građani će glasati na ukupno 27 biračkih mesta, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, predsednik Opštinske izborne komisije Slobodan Dimitrijević.
U Severnoj Mitrovici sedam biračkih centara
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Ovih 27 biračkih mesta nalaze se u okviru sedam biračkih centara "OŠ `Sveti Sava`, Srednja tehnička škola `Mihailo Petrović Alas`, Medicinska škola, Mikronaselje, privatna kuća u Kolašinskoj ulici, privatna kuća u naselju Bošnjačka mahala i istureno odeljenje OŠ `Sveti Sava` u Suvom Dolu".

Dimitrijević dodaje da pripreme za izbore protiču u najboljem redu, te da se danas vrši distribucija izbornog materijala.

Kaže da će u nedelju, na dan izbora, biračka mestu biti otvorena u 7 ujutro, a zatvaranje se očekuje u 19 sati, ukoliko ne bude doneta drugačija odluka zbog policijskog časa koji je na snazi.

Izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice zakazani su za 29. novembar, a kampanja se završava u ponoć.

Kandidati za gradonačelnika Severne Mitrovice su: Erden Atić, kandidat Pokreta Samoopredeljenje (121), nezavisni kandidat Dušan Milunović (122), kandidat Srpske liste Milan Radojević (123) i kandidat DPK Fljorent Azemi (124).Ostale vesti

Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
  • 20.01.2021