Vesti
Politika

U Prištini protesti protiv korekcija granice

Dok je predsednik Kosova Hašim Tači boravio u opštini Zubin Potok, u Prištini su počeli protesti opozicije protiv njegovog predloga o korekciji granica.
U Prištini protesti protiv korekcija granice
Protest opozicije u Prištini (Foto Ljajmi)

Proteste predvodi pokrete Samoopredeljenje, a njegov predsednik Aljbin Kurti je kazao da je ovaj skup pokazatelj da građani ne žele da se podvrgnu jednom čoveku, (Hašimu Tačiju).

Tog čoveka, Kurti je nazvao i akrobatom.

"Ovaj protest pokazuje da narod nije podložan jednom čoveku i da moramo braniti republiku. Hajde da se okupimo za republiku i kažemo da ovaj akrobata ugrožava našu slobodu i nezavisnost", kazao je Kurti za KTV.Ostale vesti

Sunjog razgovarao sa predstavnicima manjinskih zajednica na Kosovu

Ambasador EU na Kosovu Tomaš Suniog sastao se sa predstavnicima manjinskih zajednica u Skupštini Kosova i Vladi, sa kojima je razgovarao o sporazumu za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

  • 27.03.2023
Hil: Sporazum se tiče Kosova, a ne pitanja albanske manjine u Srbiji
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas u Bujanovcu da se Briselski sporazum tiče Kosova, a ne pitanja manjina u Srbiji.
  • 27.03.2023
Skoplje i Tirana pozvali Beograd i Prištinu da primene dogovor iz Ohrida
Ministri spoljnih poslova Severne Makedonije i Albanije, Bujar Osmani i Olta Džačka, pozvali su danas Srbiju i Kosovo da bez odlaganja sprovedu dogovor koji su postigli u Ohridu.
  • 27.03.2023
EU poziva na mir i uzdržanost uoči organizovanja izbora na severu

Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano je ocenio da se moraju obezbediti okolnosti za održavanje mirnog izbornog procesa 23. aprila na severu Kosova, te pozvao sve strane na uzdržanost.

  • 27.03.2023
Trajković: ZSO vodi ka nezavisnosti Kosova
Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković rekao je u emisiji Slobodno srpski da srpskih političkih predstavnika u razgovoru o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i formiranju Zajednice srpskih opštine nema, jer su oni, kako je naveo, "inkorporisani od strane Aleksandra Vučića, koji preko svoje ispostave, Srpske liste, upravlja srpskim narodom i problemima".
  • 27.03.2023
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu izjavila je da stav njene države, koja nije priznala nezavisnost Kosova, o tome ostaje isti.
  • 27.03.2023