Vesti
Politika

U Orahovcu u isto vreme Haradinaj, Šarčević, Đurić i Jevtić

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj boraviće danas u Orahovcu. Sat vremena ranije u Orahovac stižu i srpski ministar obrazovanja Mladen Šarčević i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Ovaj metohijski gradić danas obilazi i zamenik kosovskog premijera Dalibor Jevtić.
U Orahovcu u isto vreme Haradinaj, Šarčević, Đurić i Jevtić
Orahovac, mesto okupljanja (Foto Kim arhiva)

Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, Ramuš Haradinaj će u 14 sati posetiti Opštinu Orahovac.

Poseta Haradinaja dešava se u približno vreme kada i poseta delegacije Vlade Srbije. 

Kako je ranije najavljeno, ministar Šarčević i Marko Đurić će u Orahovcu razgovarati sa direktorima i nastavnicima škola, a nakon toga će u Velikoj Hoči posetiti Osnovnu školu "Svetozar Marković". Poseta je najavljena za 13 sati.

Zanimljivo je da u Orahovcu danas boravi i Haradinajev zamenik i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, ali kako je ranije najavljeno on će se priključiti delegaciji iz Srbije.Ostale vesti

Konjufca: Za pokretanje tužbe protiv Srbije za genocid potrebno je vreme

Predsednik kosovskog parlamenta Gljauk Konjufca rekao je da sastavljanje tužbe protiv Srbije za genocid na Kosovu zahteva vreme, prenosi Reporteri.

  • 17.04.2021
Kosovske NVO protiv odluke Evropa Nostre o Dečanima
Četrdeset organizacija civilnog društva reagovalo je na uključivanje manastira Dečani na listu „7 najugroženijih spomenika u Evropi“ za 2021. godinu od strane panevropske federacije nevladinih organizacija aktivnih na polju kulturnog nasleđa poznate kao Europa Nostra.
  • 17.04.2021
Lavrov i Selaković: Opasni pokušaji odustajanja od Rezolucije 1244
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Moskvi sa svojim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim, koji je podvukao da su pokušaji odustajanja od Rezolucije UN 1244 na Kosovu opasni, prenosi Tanjug.
  • 16.04.2021
Kosnet o razmeni teritorija: Nismo stajali iza ove ideje
Američki ambasador na Kosovu, Filip Kosnet, ideju o razmeni teritorija između Kosova i Srbije smatra prošlošću. Tvrdi da SAD nisu zainteresovane za razmenu teritorija, jasno stavljajući do znanja da ne stoje iza ove ideje.
  • 16.04.2021
Kurti zatražio od Grčke da prizna nezavisnost Kosova
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".
  • 15.04.2021
Lajčak i Bisljimi o integracijama, razvoju i dijalogu
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je sa potpredsednik kosovske vlade Besnikom Bisljimijem o Kosovu.
  • 15.04.2021