Vesti
Politika

U novoj emisiji Sporazum o srpskim političkim partijama na Kosovu

Zašto među srpskim političkim partijama gotovo da nema konkurencije? Ovom temom ćemo se večeras baviti u novoj emisiji Sporazum.
U novoj emisiji Sporazum o srpskim političkim partijama na Kosovu
Detalj iz emisije (Foto Sporazum, Kim)

Da li je, ko i kako ugrožava? Da li su Srbi na Kosovu “partijski vojnici”, koji samo izvršavaju nečija naređenja, a ne slobodni ljudi koji mogu da biraju i budu birani? Koliko su realne pojedine tvrdnje da je „politički život Srba na Kosovu obeležen partokratijom i klijentelističkim odnosom između građana i političkih partija na vlasti“?

O svemu ovome u najnovijoj emisiji “Sporazum” govore Branimir Stojanović bivši istaknti član Srpske liste, Nenad Rašić predsednik Progresivne demokratske stranke I Fadilj Ljepaja politički analitičar.

Novu sezonu Sporazuma i najnoviju emisiju, možete gledati ove srede od 21 čas na programima RTV Kim, RTV Puls, RTV Herc, RTV Mir i TV Mitrovica kao i Youtube kanalu i fejsbuk stranici emisije Sporazum (ukucajte SporaZoom).Ostale vesti

Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021