Vesti
Politika

U Lapljem Selu počelo izdavanje nalepnica

U Opštinskom centru za registraciju vozila u Lapljem Selu počelo je izdavanje nalepnica za registarske oznake kojim su vozači automobila sa srpskim registarskim oznakam dužni da prelepe državne simbole.
U Lapljem Selu počelo izdavanje nalepnica
Ispred registracionog centra u Lapljem Selu (Foto Kim)

U Centar za registraciju stiglo je 500 belih nalepnica, a od jutros su zabeležene gužve. Više desetina građana čeka da im službenici centra izdaju ove stikere.

Radnici centra nisu bili raspoloženi da pruže informacije našoj novinarskoj ekipi i tražili su od nas da napustimo prostoriju.

Međutim, od vozača smo saznali da je za izdavanje nalepnica potrebno: očitana lična karta, probne tablice i potvrda.

Preuzimanje ovih stikera se ne plaća.

Inače, u pitanju su četiri nalepnice, po dve za svaku registarsku tablicu. Na papiru sa stikerima postoje uputstva. Mali stiker je za obeležje zemlje dok se velikim stikerom prekriva grb.

MUP Kosova dao je rok do 8. oktobra za preuzimanje nalepnica u centrima za registraciju ili na nekom od prelaza sa Srbijom.Ostale vesti

Kurti: Stav po pitanju Visokih Dečana poznat
Premijer Kosova Aljbin Kurti nije odgovorio novinarima na pitanje da li je sa ambasadorima zemalja članica Kvinte na sastanku pre četiri dana razgovarao o njihovom o ponovljenom pozivu da se poštuje odluka Ustavnog suda u vezi sa imovinom manastira Visoki Dečani.
  • 06.12.2021
Eskobar u Severnoj Makedoniji
Zamenik pomoćnika američkog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar boravi u jednodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji, gde je sa predsednikom Stevom Pendarovskim razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji u regionu.
  • 06.12.2021
’’Ne postoji spremnost Prištine i Beograda’’
Malo je verovatno da će se ubrzo organizovati nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou. Zvaničnici Evropske unije (EU) upuċeni u proces smatraju da u ovom trenutku ne postoji spremnost Prištine i Beograda da se konstruktivno angažuju u ovom procesu.
  • 06.12.2021
Milanović na Kosovu tokom Badnje večeri sa pripadnicima hrvatske vojske
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Kosovu uoči Božića i provesti Badnje veče sa pripadnicima hrvatske vojske angažovanim u okviru Kfora, potvrdio je Milanovićev kabinet, a vest o njegovoj poseti objavili su prištinski mediji najavljujući i susrete s kosovskim čelnicima.
  • 06.12.2021
Poslanici Srpske liste nisu ustali dok je trajao minut ćutanja za Boba Dola
Sednica Skupštine Kosova počela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dola, javlja Kosova press.
  • 06.12.2021
Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021