Vesti
Politika

U Južnoj Mitrovici biće podignuta najveća baza BSK-a

Skupština opština Južna Mitrovica odobrila je ustupanje zemljišta na korišćenje Bezbednosnim snagama Kosova za izgradnju baze na brdu Crnuša.
U Južnoj Mitrovici biće podignuta najveća baza BSK-a
BSK (Foto AFP)

Predsednik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri rekao je da će tako grad biti stabilan, a "svaki centimetar zemlje zaštićen."

Baza će da ima 191 hektar, a Bahtiri je predložio da dobije ime po, kako je rekao, albanskom heroju Isi Boljetincu.

Zamenik kosovskog ministra odbrane Enver Dugoli rekao je na sednici skupštine da će ta baza biti najveća baza KBS-a u kojoj će vršiti svoje aktivnosti, prenose mediji na albanskom.

Crnuša je jedno od najviših brda u severnom regionu KiM sa 1.000 metara nadmorske visine i sa kojeg se, kao na dlanu, vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom i desetine sela.Ostale vesti

Penzionerima 7. decembra još 20 evra, ostalim građanima dan kasnije
Penzioneri će prvi dobiti još 20 evra pomoći od države 7. decembra, dok će ostalim građanima ta pomoć biti isplaćena 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Republike Srbije Siniša Mali.
  • 01.12.2021
Nemačka izdvojila milion evra za Kosovske bezbednosne snage
Ambasador Nemačke na Kosovu Jorn Rode saopštio je da je sa ministrom odbrane Armendom Mehajem potpisan sporazum vredan milion evra koji se odnosi na podršku Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS).
  • 30.11.2021
Branimir Stojanović: Čestitam, ali naša borba traje!
Kanditat za gradonačelnika Gračanice Branimir Stojanović  koji je na oktobarskim loklanim izborima izgubio od Ljiljane Šubarić, čestitao je novoj predsednici opštine i odbornicima stupanje na dužnost. Podsetio ih je, međtuim, na veliku obavezu i odgovornost, ali i da "borba još uvek traje".
  • 30.11.2021
Milošević preuzeo dužnost predsednika opštine Novo Brdo

Novoizabrani predsednik opštine Novo Brdo Saša Milošević, ali i odbornici izabrani na lokalnim izborima održanim 17.oktobra, danas su stupili na dužnost.

  • 30.11.2021
Ljiljana Šubarić: Učiniću sve da dužnost obavljam časno i pošteno
Po polaganju zakletve i preuzimanju dužnosti predsednice Opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić je poručila da će biti predsednica svih građana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Ipak, naglasila je da će voditi politiku Srpske liste.
  • 30.11.2021
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova odložena šesti put zaredom
Sednica Predsedništva Skupštine Kosova, koja je bila zakazana za danas, odložena je zbog nedostatka kvoruma, šesti put zaredom.
  • 30.11.2021