U CIK-u određen redosled učesnika na izbornim listama

Na sednici CIK-a izvučeni su redni brojevi pod kojima će na prestojećim parlamentarnim izborima učestvovati 25 političkih subjekata, od toga 20 stranaka, 4 koalicije i jedan nezavisni kandidat.

Podeli ovaj članak sa:
  • Izvlačenje brojeva (Foto arhiva Kim)

Četiri srpska politička entiteta na ovim izborima nastupiće pod sledećim brojevima:

Partija kosovskih Srba - 115.

Koalicija "Sloboda" - 120.

Samostalna liberalna stranka - 121.

Srpska lista - 135.

U Centralnoj izbornoj komisiji Kosova (CIK), prilikom izvlačenja brojeva redosleda stranaka, koalicija i pojedinca koji učestvuju na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu zakazanim za 6. oktobar, bio je prisutan i po jedan predstavnik sva četiri srpska politička eniteta.

Predsednica Centralne izborne komisije Valjdeta Daka kazala je da su spremni za izbore i da očekuje da će se oni održati u demokratskoj atmosferi.

"Kao i uvek, za sve izbore, očekujemo da ti izbori budu fer, demokratski, slobodni i da svako ko ima pravo izbora na dan glasanja izađe i glasa za onog za koga misli da je najbolji za njega", kazala je predsednica Centralne izborne komisije Valjdeta Daka.

Ostale vesti

  • Sporazum: Žurba između redova

    Sporazum: Žurba između redova

    „Poseta Ričarda Grenela bila je očekivana, zato što su SAD najavljivale da odmah nakon prvih izbornih rezultata očekuju obnovu dijaloga“, navela je novinarka Violeta Oroši u novom „Sporazumu“. Njen kolega Darko Dimitrijević smatra da “imenovanje Grenela  i sve što se dešavalo pokazuje žurbu američke administracije da se pronađe rešenje za Kosovo“.

  • "Nastaviti istim tempom da bi se pobeda u Interpolu održala"

    Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS, povodom povlačenja kandidature Prištine za članstvo u Interpolu, da se mora nastaviti istim tempom kako bi se pobeda održala i da kosovska delegacija ni sledeće godine ne uspe u svojoj nameri.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane