Vesti
Politika

U CIK-u određen redosled učesnika na izbornim listama

Na sednici CIK-a izvučeni su redni brojevi pod kojima će na prestojećim parlamentarnim izborima učestvovati 25 političkih subjekata, od toga 20 stranaka, 4 koalicije i jedan nezavisni kandidat.
U CIK-u određen redosled učesnika na izbornim listama
Izvlačenje brojeva (Foto arhiva Kim)

Četiri srpska politička entiteta na ovim izborima nastupiće pod sledećim brojevima:

Partija kosovskih Srba - 115.

Koalicija "Sloboda" - 120.

Samostalna liberalna stranka - 121.

Srpska lista - 135.

U Centralnoj izbornoj komisiji Kosova (CIK), prilikom izvlačenja brojeva redosleda stranaka, koalicija i pojedinca koji učestvuju na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu zakazanim za 6. oktobar, bio je prisutan i po jedan predstavnik sva četiri srpska politička eniteta.

Predsednica Centralne izborne komisije Valjdeta Daka kazala je da su spremni za izbore i da očekuje da će se oni održati u demokratskoj atmosferi.

"Kao i uvek, za sve izbore, očekujemo da ti izbori budu fer, demokratski, slobodni i da svako ko ima pravo izbora na dan glasanja izađe i glasa za onog za koga misli da je najbolji za njega", kazala je predsednica Centralne izborne komisije Valjdeta Daka.Ostale vesti

Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020
Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020
Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020