U četvrtak se raspušta kosovski parlament

Kosovske političke partije isključuju mogućnost da će doći do bilo kakvih iznenađenja u četvrtak, za kada je zakazana vanredna sednica parlamenta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Na toj sednici trebalo bi da bude raspuštena skupština, a nakon toga raspisani vanredni parlamentarni izbori, piše Koha.

Za raspuštanje kosovskog parlamenta, nakon što je Ramuš Haradinaj podneo neopozivu ostavku 19. jula, izjasnilo se 80 od ukupno 120 poslanika.

Stranke su se saglasile da pre odluke o raspuštanju parlamenta poslanici glasaju o sporzumu o EU-IPA fondovima, vrednom oko 100 miliona evra.

Iako je za sazivanje vanredne sednice bilo je potrebno 40 potpisa poslanika, parlamentu je dostavljeno više od 80.

Potpise su dostavili poslaici DSK, DPK, Pokreta Samoopredeljenje, Alijanse za budućost Kosova, Socijaldemokratske partije I Inicijative, piše list. Prema skupštinskom poslovniku, za raspuštanje kosovskog parlamenta je potrebno 80 glasova.

Šesti saziv kosovskog parlamenta je praktično već odlučio da okonča mandat pre nego su vlade zemalja Kvinte zahtevale od Prištine i Beograd obnovu dijaloga, podseća Koha.

Ostale vesti

 • "Kurtijevo protivljenje deo mračne prošlosti"

  "Jedino što je ishitreno jesu kritike koje Aljbin Кurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi", reakcija je Marka Đurića na Kurtijev stav o potpisivanju "mini Šengena".

 • Hoti i Đurić oprečno o

  Hoti i Đurić oprečno o "mini Šengenu"

  Avdulah Hoti, zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova, kaže da balkanski "mini Šengen" nije u kosovskom interesu, jer bi to "onemogućilo reciprocitet sa Beogradom" i omogućilo "dolazak srpskih zvaničnika na kosovsku teritoriju radi sprovođene kampanje protiv Prištine".

 • Kurti o

  Kurti o "mini Šengenu": Ishitren korak

  Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti ocenio je ishitrenim sastanak Aleksandra Vučića, Edija Rame i Zorana Zaeva u Ohridu prošlog vikenda, istakavši da je zvanična Albanija trebalo da sačeka formiranje nove kosovske vlade, a ne da žuri na sastanke u Novom Sadu i Ohridu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane