U četvrtak se raspušta kosovski parlament

Kosovske političke partije isključuju mogućnost da će doći do bilo kakvih iznenađenja u četvrtak, za kada je zakazana vanredna sednica parlamenta.

Podeli ovaj članak sa:
 • Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Na toj sednici trebalo bi da bude raspuštena skupština, a nakon toga raspisani vanredni parlamentarni izbori, piše Koha.

Za raspuštanje kosovskog parlamenta, nakon što je Ramuš Haradinaj podneo neopozivu ostavku 19. jula, izjasnilo se 80 od ukupno 120 poslanika.

Stranke su se saglasile da pre odluke o raspuštanju parlamenta poslanici glasaju o sporzumu o EU-IPA fondovima, vrednom oko 100 miliona evra.

Iako je za sazivanje vanredne sednice bilo je potrebno 40 potpisa poslanika, parlamentu je dostavljeno više od 80.

Potpise su dostavili poslaici DSK, DPK, Pokreta Samoopredeljenje, Alijanse za budućost Kosova, Socijaldemokratske partije I Inicijative, piše list. Prema skupštinskom poslovniku, za raspuštanje kosovskog parlamenta je potrebno 80 glasova.

Šesti saziv kosovskog parlamenta je praktično već odlučio da okonča mandat pre nego su vlade zemalja Kvinte zahtevale od Prištine i Beograd obnovu dijaloga, podseća Koha.

Ostale vesti

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

 • Stefanović: Priština pokušava da skrene pažnju Srbije s teme o Interpolu

  Stefanović: Priština pokušava da skrene pažnju Srbije s teme o Interpolu

  Srbija ne odustaje od aktivnog lobiranja protiv članstva Kosova u Interpol, poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uz ocenu da su izjave iz Prištine o tome da razmišljaju da li da ponovo apliciraju za ućlanjenje u tu organizaciju "politička priča" i pokušaj da se skrene pažnja Srbije sa te teme.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane