Vesti
Politika

„U Briselu samo o međusobnom priznanju“

Kosovski predsednik Hašim Tači ponovio je danas da se dijalog Beograda i Prištine u Briselu mora voditi u cilju postizanja konačnog sporazuma dve strane koji će rezultirati recipročnim priznanjem.
„U Briselu samo o međusobnom priznanju“
Hiseni i Tači (Foto Predsedništvo Kosova)

Tači je na sastanku sa koordinatorom za dijalog Beograda i Prištine Skenderom Hisenijem izrazio uverenje da će Hiseni svojim iskustvom i angažovanjem upravljati ovim procesom na najbolji mogući način, saopšteno je iz Tačijevog kabineta.

„Pozdravljam Vaše imenovanje za koordinatora za dijalog, jer snažno verujem u vaše iskustvo i sveobuhvatni pristup zastupanja među čitavim političkim spektrom u zemlji“, rekao je Tači.

Tači i Hiseni razgovarali su i o potrebi podrške ovom procesu od strane poslanika kosovske skupštine.

Poručili su da je “stvaranje političkog jedinstva određujuće za uspeh u procesu dijaloga“.Ostale vesti

Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020
Skupština Kosova danas razmatra zakon o OVK
Skupština Kosova će od 11 sati će razmatrati Nacrt zakona o prevenciji i borbi protiv kovida-19 na Kosovu i Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK, piše Koha.
  • 07.08.2020
Hiseni očekuje sporazum za 12 meseci ili neuspeh dijaloga
Koordinator kosovske vlade u dijalogu Skender Hiseni izjavio je da su zapadne sile pružile mogućnost Prištini i Beogradu da u narednih 12 meseci postignu sporazum ili će proces pomirenja potpuno da propadne.
  • 07.08.2020