Vesti
Politika

U Briselu održan sedmi sastanak radne grupe u vezi registarskih tablica

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, saopštio je da je u Briselu održan sedmi sastanak radne grupe Beograda i Prištine, zadužene za pronalazak dugotrajnog rešenja po pitanju tablica.

U Briselu održan sedmi sastanak radne grupe u vezi registarskih tablica
Ilustracija (Foto Kim)

„Eksperti Kosova i Srbije sastali su se danas u Briselu na sedmom sastanku Radne grupe za registarske tablice“, potvrdio je Lajčak na Tviteru.

U objavi je ukazao da se rok za postizanje rešenja približava i poručio da je hitno postići kompromis „za poboljšanje slobode kretanja u regionu“.Ostale vesti

EP: Nastavak pregovora ako se Srbija uskladi sa sankcijama Rusiji
Evroposlanici su u nacrtu dokumenta Spoljnopolitičkog odbora u vezi sa novom strategijom za proširenje EU, preporučili nastavak pregovora o pristupanju sa Srbijom pod uslovom da se uskladi sa sankcijama EU Rusiji i da se pojača angažovanje Brisela sa ciljem postizanja sporazuma u dijalogu Beograda i Prištine.
  • 30.09.2022
Izrada nacrta statuta ZSO ili interni rad civilnog sektora?
Fondaciji Fridrih Ebert Štiftung (FES) i Evropskom institutu za mir (EIM) poveren je zadatak izrade Nacrta statuta Zajednice srpskih opština, koji bi u revidiranom izdanju, sa unetim primedbama srpskih i albanskih nevladinih organizacija sa Kosova i Metohije trebalo da završi na stolu Miroslava Lajčaka, specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, ali i koji bi trebalo da bude ponuđen vladama u Prištini i Beogradu, kao i najverovatnije zvaničnom Berlinu, pišu Večernje Novosti pozivajući se na diplomatske krugove.
  • 30.09.2022
Guverner CBK zbog fusnote ne učestvuje na regionalnom samitu u Bečićima
Guverner Centralne banke Kosova Fehmi Mehmeti je odbio da učestvuje na Samitu ministara finansija i guvernera regiona koji se održava u Bečićima u Crnoj Gori, pošto su organizatori u pozivu pored imena Kosova naveli i fusnotu u kojoj se navodi da je Kosovo predstavljano bez prejudiciranja njegovog statusa, u skladu sa rezolucijom 1244 UN-a.
  • 30.09.2022
Abdidžiku: Vlada je već propala
Predsednik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Ljumir Abdidžiku smatra da je aktuelna vlast na Kosovu "potpuno nekompetentna, nesposobna da odgovori na probleme građana, dok Kosovo stagnira u svim oblastima: privredi, obrazovanju, zdravstvu, energetici ili investicijama".
  • 30.09.2022
Ruska nafta će stizati na Balkan
Ministri energetike Evropske unije će u okviru novog paketa sankcija Rusiji verovatno usvojiti odluku da se zemlje Zapadnog Balkana izuzmu od ograničenja koje se odnosi na rusku sirovu naftu.
  • 30.09.2022
Osmani primila akreditivno pismo novog ambasadora Francuske
Predsednica Kosova Vjosa Osmani juče je primila akreditivno pismo od novog ambasadora Francuske na Kosovu Oliviea Geroa.
  • 30.09.2022