Vesti
Politika

Turski pučisti služili na Kosovu?

Oficiri koji su služili u turskom bataljonu u sastavu NATO i specijalnoj misiji EU na Kosovu umešani su u pokušaj puča u Turskoj, saopštio je turski činovnik.
Turski pučisti služili na Kosovu?
Priština (Foto arhiva Kim)

Ova činjenica navodi na određena razmišljanja, piše Anadolija, pozivajući se na turskog činovnika koji je dugo vremena služio u južnoj srpskoj pokrajini.

Po njegovom mišljenju, nije isključeno da je organizacija FETÖ, na čijem čelu se nalazi opozicioni islamski propovednik Fetulah Gulen iskoristila Kosovo kao „rehabilitacioni centar“.

"Činjenica da je jedan broj vojnih oficira - učesnika u pokušaju vojnog puča - ranije služio na Kosovu i Bosni i Hercegovini pojačava pretpostavku da je teroristička organizacija FETO slobodno delovala u ovim zemljama", piše agencija, pozivajući se na turskog činovnika.

"Kosovo i Albanija su zemlje koje ne mogu ništa da rade što se kosi sa spoljnom politikom SAD, a uzimajući u obzir podršku koju Vašington pruža FETÖ, navedene zemlje su dobra odskočna daska za terorističke organizacije“, navodi se u saopštenju.

U Turskoj je u noći 16. jula pokušan vojni puč, a tom prilikom 290 ljudi je ubijeno. Turske vlasti su ubrzo uspele da preuzmu kontrolu nad zemljom, a dosad je uhapšeno više od 13.000 ljudi.Ostale vesti

’’Drastične restrikcije ili povećanje cena’’
Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli je na vanrednoj sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o energetskoj krizi rekla da Kosovo nema dovoljno kapaciteta da proizvodi količinu struje koju troši, posebno tokom zime.
  • 24.01.2022
Skijališta Srbije: Za sve o Ski centru Brezovica kontaktirajte Kancelariju za KiM
"Molimo Vas da za sva pitanja vezano za Ski centar Brezovica kontaktirate Кancelariju za Кosovo i Metohiju", odovoreno je nakon pet dana iz JP Skijališta Srbije na upit RTV Kim.
  • 24.01.2022
Kurti: Struja jeftina da veliki broj građana ne zna koliko plaća
Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je na sednici Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o energetskoj krizi na Kosovu da je cena električneenergije toliko niska da, prema njegovim rečima, veliki broj građana ne zna koliko plaća struju, prenosi Ekonomia onlajn.
  • 24.01.2022
Kusari-Ljilja: Nema povratka tradicionalnoj organizaciji srpskih izbora
Šefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da na Kosovu ne treba dozvoliti organizaciju izbora koje 3. aprila organizuju vlasti u Beogradu, najavljujući primenu nedavne prakse kada je skupština u Prištini zabranila organizaciju referenduma u srpskim sredinama.
  • 24.01.2022
Poslanik SNS-a praznoj sali za konferencije: Izvolite, ako imate pitanje
Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimimr Orlić je održao konferenciju za medije u sedištu stranke u Beogradu na kojoj je govorio kako "opozicione stranke planiraju izbornu krađu u aprilu, uz izazivanje haosa i krvorpolića, zahvaljujući pripremljenim lažima". Ono što je obeležilo tu konferenciju poslanika Orlića je što se, sem Tanjuga koji je uživo prenosio, nije pojavila nijedna novinarska ekipa, što se može videti na snimku.
  • 24.01.2022
I Skoplje traži od Kosova da preispita nove antikovid mere
Ministar zdravlje Severne Makedonije Bekim Salji zatražio je od kosovskog kolege Rifata Latifija da se preispitaju nove poštrene antikovid mere za ulazak na Kosovo i da se nađe drugi način zaštite, koji ne sprečava slobodno kretanje.
  • 23.01.2022