Vesti
Politika

Trka sa vremenom u Prištini, dogovora nema ni večeras

Vlastima u Prištini preostalo je još osam dana da formiraju novu vladu koju bi trebalo da vodi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti, ali dogovora još nema.
Trka sa vremenom u Prištini, dogovora nema ni večeras
Aljbin Kurti i Isa Mustafa (Foto Insajderi)

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa imali su još jedan u nizu sastanaka u kosovskoj skupštini.

Kurti, kom je dodeljena funkcija mandara, i Isa Mustafa su zgradu skupštine napustili bez obraćanja medijima. Međutim, usledila su saopštenja.

Nije postignut dogovor. Složili smo se da sutra održimo još jedan sastanak sa ambasadorima Kvinte i sa šefom Misije EU u Prištini", saopšteno je iz Pokreta Samoopredeljenje.

Oglasio se i LDK sa sasopštenjem, navodeći da su na sastanku predstavili stavove koji su već poznati javnosti i za koje smatraju da su „dobro balansirani koji služe stabilnosti“ za upravljanje Kosovom.

Izbori na Kosovu održani su 6. oktobra, a od tada stranke ne uspevaju da postignu dogovor.

 Ostale vesti

Dačić: Antigva i Barbuda uvažiće rezulutate dijaloga o Kosovu
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je nova pozicija Antigve i Barbuda o pitanju Kosova i da će uvažiti rezultate dijaloga Beograda i Prištine.
  • 22.02.2020
DSK: Vreme je za ukidanje takse
Čelnici Demokratskog saveza Kosova smatraju da bi mera reciprociteta trebalo da se sprovodi u uskoj saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama. Lider te stranke Isa Mustafa rekao je to juče Gazeti Ekspres, a istog je mišljenja i predsednica parlamenta Vjosa Osmani. Član rukovodstva Ljufti Haziri smatra da je vreme za ukidanje takse.
  • 22.02.2020
„Ako se nešto desi u pregovorima sa Srbijom, desiće se ove godine“
Kosovski predsednik Hašim Tači za nešto više od mesec dana ulazi u finalnu godinu petogodišnjeg mandata obeleženog nedovršenim pregovorima Beograda i Prištine.
  • 22.02.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za dijalog
Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak postavljen je danas za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, prenosi prištinska Gazeta Ekspres pozivajaući se na neimenovane izvore u Briselu.
  • 21.02.2020
Borel sa Vučićem, Tačijem i Kurtijem o specijalnom izaslaniku
Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borel je danas o postavljanju specijalnog izaslaniku EU za dijalog Beograd-Priština i za Zapadni Balkan razgovarao telefonom s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i s predsednikom i premijerom Kosova, Hašimom Tačijem Aljbinom Kurtijem.
  • 21.02.2020
Godfri: Grenel sa još više energije u ulozi specijalnog izaslanika
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri izjavio je da će ambasador Ričard Grenel i posle imenovanja za rukovodioca obaveštajnih službi SAD nastaviti sa svojom ulogom specijalnog izaslanika američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine i da će se sa još većom energijom posveti tom izazovu.
  • 21.02.2020