Vesti
Politika

Tri zamenika i šest pomoćnika

Vlada Srbije imenovala je ponovo Krstimira Pantića za za zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a pored njega, opet su na funkcije postavljena dva zamenika i šest pomoćnika direktora Aleksandra Vulina.
Tri zamenika i šest pomoćnika
(Foto reforma.bezbednost.org)

Osim Pantića, koji u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu izabran za gradonačelnika severne Mitrovice, Vulinovi zamenici su Malinka Mitrović i Aleksandar Stojanović.

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju su Branka Gajić, Snežana Baćanović, Mile Radivojević, Dejan Pavićević, Mirko Krlić i Zoran Lazić.

Na istoj sednici, održanoj 4. decembra, Vlada je bivšeg ministra kulture i informisanja Bratislava Petkovića postavila za zamenika direktora Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, objavljeno je danas na sajtu Vlade SrbijeOstale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021