Vesti
Politika

Tri miliona evra za opštine na severu

Ministarstvo za zajednice i povratak izdvojilo je 3 miliona evra za infrastrukturne i kapitalne projekte u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. U pitanju su sredstva Vlade Kosova namenjena za četiri opštine na severu.
Tri miliona evra za opštine na severu
Jevtić sa predsednicima opština sa severa (Foto MZZP)

Sporazumi koji definišu projekte i način njihove realizacije  potpisani su danas su u prostorijama Ministarstva administracije lokalne samouprave uz prisutstvo gradonačelnika sa severa Kosova.

„Radujemo se mogućnosti ulaganja u opštine u kojima žive pripadnici srpskog naroda, želimo da pomognemo razvoj četiri opština na Kosovu i očekujem da najveći benefit od ovih ulaganja imaju građani opština na severu,“ rekao je Jevtić.

Potpisivanju sporazuma pristustvovali su i ministar administracije lokalne samouprave Ljubomir Marić, ministar prostornog planiranja Ferid Agani, sekretari i zamenici ministarstava infrastrukture, rada i socijalne zaštite i zdravstva kao i predstavnici USAID-a i ambasade SAD-a na Kosovu.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022