Vesti
Politika

"Treba da se odvojimo od Srbije što pre"

Lider opozicione Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji je kazao da Aljbin Kurti predstavlja rizik za budućnost Kosova.
Kadri Veselji (Foto Kim)

"Ozbiljno je ono što smo čuli od našeg premijera, premijer (Aljbin Kurti) predstavlja rizik za buducnost Kosova. Premijer treba da se ponaša kao premijer nezavisne države", kazao je Veselji.

Veselji je tokom obraćanja na vanrednoj sedici o taksama kazao da "nerešeni problemi između Kosova i Srbije daju mogućnost Rusiji da utiče na Evropu".

"Od Srbije treba da se odvojimo što pre. Nismo mogli normalno da razgovaramo sa Srbijom, nismo slučajno vodili ratove. Treba da imamo dobrosusedske odnose, komunikaciju i da sačuvamo državu. Takse smo uveli kako bi smo došli do konačnog sporazuma", naveo je Veselji.

Veselji je dodao da taksa može biti interes samo kada se "suprotstavlja srpskoj državi, a nikada SAD".Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020