Vesti
Politika

"Treba da se odvojimo od Srbije što pre"

Lider opozicione Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji je kazao da Aljbin Kurti predstavlja rizik za budućnost Kosova.
Kadri Veselji (Foto Kim)

"Ozbiljno je ono što smo čuli od našeg premijera, premijer (Aljbin Kurti) predstavlja rizik za buducnost Kosova. Premijer treba da se ponaša kao premijer nezavisne države", kazao je Veselji.

Veselji je tokom obraćanja na vanrednoj sedici o taksama kazao da "nerešeni problemi između Kosova i Srbije daju mogućnost Rusiji da utiče na Evropu".

"Od Srbije treba da se odvojimo što pre. Nismo mogli normalno da razgovaramo sa Srbijom, nismo slučajno vodili ratove. Treba da imamo dobrosusedske odnose, komunikaciju i da sačuvamo državu. Takse smo uveli kako bi smo došli do konačnog sporazuma", naveo je Veselji.

Veselji je dodao da taksa može biti interes samo kada se "suprotstavlja srpskoj državi, a nikada SAD".Ostale vesti

Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020
Zajednička sednica kosovske i albanske vlade u septembru
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem dogovorio da u drugoj polovini septembra bude održana zajednička sednica dveju vlada i da održe skup predstavnika opština sa Kosova i iz Albanije.
  • 03.07.2020
“Pomirenje Beograda i Prištine na dohvat ruke”
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je "uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate" i da nema razloga za odlaganja.
  • 03.07.2020
Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020