Vesti
Politika

Tramp pozdravlja ponovno uspostavljanje avio saobraćaja između Prištine i Beograda

Potpisivanja pisma o namerama sa nemačkom aviokompanijom „Lufthanza“ o uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Prištine, prokomentarisao je i američki predsednik Donald Tramp.
Tramp pozdravlja ponovno uspostavljanje avio saobraćaja između Prištine i Beograda
Donald Tramp (Foto Vašington post)

Tramp je na društvenoj mreži Tviter obajavio da je taj čin “jedna pobeda”.

„Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put tokom generacija, biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobeda", napisao je Tramp.

Potpisivanje pisma o uspostavljanju ove linije nakon 21 godinu obavljeno je uz posredstvo Tramovog izaslanika za pregovore između Beograda i Prištne Ričarda Grenela i ambasadora Roberta O Brajana.Ostale vesti

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa, izjavio je nakon sastanka s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da njegova stranka procenjuje da nije vreme za nove izbore.
  • 01.04.2020
„Takse više štete nanele Kosovu nego Srbiji“
Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da nikada nije bilo potrebe ze uvođenjem takse na robu iz Srbije i BiH, „jer ni u ekonomskom, a ni u političkom smislu ništa nije postignuto time“.
  • 01.04.2020
Kurti: Treba ići na nove izbore
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas, da je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju poručio tokom sasanka da mora odredi datum novih izbora.
  • 01.04.2020
Odluka o ukidanju takse pozitivna, reciprocitet nejasan
Odluka kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama je pozitivna stvar slažu se profesor Ustavnog prava u Prištini Riza Smaka i politički analitičar Ramuš Tahiri. Međutim, reciprocitet ostaje nejasan, smatra Predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 01.04.2020
Kurti sutra ipak ide na sastanak sa Tačijem
Lider Pokreta Samoopredjeljenje i premijer u ostavci Aljbin Kurti potvrdio je za KTV da će se sutra sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.
  • 31.03.2020
Kurti: Ukidamo taksu, uspostavljamo reciprocitet
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti najavio je da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom.
  • 31.03.2020