Trajković: Takse nema ko da ukine

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je ostavkom na mesto predsednika Vlade Ramuš Haradinaj odložio pritiske na institucije Kosova u smislu ukidanja taksi, odnosno da je produžio njihovo trajanje.

Podeli ovaj članak sa:
  • Rada Trajković (Foto arhiva Kim)

„To je njegov poslednji i najsnažniji udarac u odbijanju ukidanja taksi i ne vidim ko bi mogao da se u ovom trenutku odluči na njihovu suspenziju, a da pritom ne reskira pad popularnosti“, rekla je Trajković za list Danas.

Ona je rekla da je Haradinaj „svojom strategijom borbe protiv protiv ukidanja taksi podigao u ovom trenutku očekivanja biračkog tela i sopstvenu popularnost tako da su umesto rekonstrukcije kosovske vlade u ovom trenutku mnogo izvesniji vanredni parlamentarni izbori“.

„S obzirom da je to proces koji traje posebno onaj oko formiranja vlade, najverovatnije da pregovora Beograda i Prištine neće biti do kraja kalendarske godine“, rekla je Trajković.

Ona je navela da su na proleće naredne godine izbori u Srbiji, pa su „sve prilike da ni do kraja juna neće biti ozbiljnijeg pomaka u dijalogu Beograda i Prištine“.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane