Vesti
Politika

Trajković: Novi ministar neće biti član Srpske liste

Povodom smene ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića, Rada Trajković je u telefonskoj izjavi za RTV Kim rekla da je „ovo pokušaj umanjenja uticaja Srpske liste i forsiranja drugih opcija na Kosovu“.
Trajković: Novi ministar neće biti član Srpske liste
Rada Trajković (Foto Kim)

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je ministra administracije i lokalne samouprave Ivana Todosijevića, razlog njegove smene je javno iznošenje njegovog stava o NATO bombardovanju.

Predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković ističe da je ovo pokušaj premijera Kosova Ramuša Haradinaja da na nivou ministara postavi strukturu na koju uticaj neće imati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Ova situacija odražava sveobuhvatno političko stanje između Tačija i Vučića, koji sinhronizovano rade i dogovoreno, i sa druge strane Haradinaja koji pokušava da održi korak sa njima, na način na koji je odmah podržao raspisivanje izbora. Međutim, smatram da on nije znao da će Tači to da uradi, i da Hardinaj sada pokušava da na ministarskom nivou postavi strukuturu na koju neće imati uticaj Vučić“, rekla je Trajkovićeva.

Na pitanje ko bi mogao da bude novi ministar Rada Trajković odgovara da to neće biti neko ko dolazi is Srpske liste.

„Biće neko ko ne dolazi is Srpske liste. Haradinaj će se kao i u predhodnom slučaju opredeliti za Srbe koji nisu pod uticajem Vučića, a sutra mogu da budu pod uticajem neke druge opcije u Beogradu“, istala je Trajkovićeva.

Todosijević je, iz redova Srpske liste, za ministra administracije lokalne samouprave imenovan u aprilu 2017. godine.Ostale vesti

Goran Rakić preuzeo dužnost ministra MALS-a
Nakon jučerašnjeg izglasavanja nove Vlade u Prištini, predsednik Srpske liste Goran Rakić preuzeo je dužnost ministra administracije i lokalne samouprave.
  • 04.06.2020
Vučić: Slede veliki pritisci
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje velike pritiske po pitanju rešavanja kosovskog problema i da je važno da Srbija, posle izbora, dobije snažnu vladu.
  • 04.06.2020
Novi premijer i stari problemi: Bez prevoda na srpski

U Prištini je održana prva sednica Vlade Kosova kojom je predsedavao novoizabrani premijer Avdulah Hoti.

  • 04.06.2020
Hoti preuzeo dužnost premijera

Uz počasnu gardu i intoniranje himne, Avdulah Hoti je i zvanično preuzeo dužnost premijera Kosova.

  • 04.06.2020
U koalicionom sporazumu DSK i Srpske liste nema ZSO
Koalicioni sporazum Demokratskog saveza Kosova (DSK) i Srpske liste (SL), i pored stalnog zahteva srpske strane za osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom, ne sadrži obavezu njenog formiranja.
  • 03.06.2020
SL: Nova vlada će ukinuti takse i
Srpska lista je saopštila da je u cilju zaštite interesa srpskog naroda podržala formiranje vlade u Prištini i najavila da će nova vlada ukinuti takse i "recipročne mere".
  • 03.06.2020