Vesti
Politika

Trajković: Iz Nemačke stigla ekspertiza o okolnostima ubistva Olivera Ivanovića

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je pre desetak dana saznala "da je iz Nemačke došla ekspertiza kako bi se ustanovile okolnosti i rasvetlilo ubistvo Olivera Ivanovića".
Trajković: Iz Nemačke stigla ekspertiza o okolnostima ubistva Olivera Ivanovića
Rada Trajković (Foto Kim arhiva)

Trajković je za list „Danas“ izjavila da je do saznanja, koja se tiču rasvetljavanja okolnosti ubistva kosovskog političara Olivera Ivanovića, došla iz „međunarodnih krugova“.

Povodom vesti, koja se sa sedam dana zakašnjenja pojavila u srpskoj javnosti, da je nevenčana supruga Olivera Ivanovića Milena Popović, poslanica Srpske napredne stranke, napustila sednicu parlamenta na kojoj je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zbog prisustva Milana Radoičića, osumnjičenog za ubistvo Ivanovića, ona je izjavila da je „u šoku“, ali da je „nekako znala da će ovo da se dogodi“.

Popović je u utorak agenciji Beta rekla da postoje razlozi koje ne želi da komentariše i objašnjava, a zbog kojih ne želi da sedi u istoj prostoriji sa Radoičićem.

„Istraga ubistva mog supruga je jako komplikovan proces. Znam da naši istražni organi rade na rešavanju slučaja i apsolutno verujem da će kad-tad biti otkriveni nalogodavci, organizatori i izvršioci ubistva Olivera Ivanovića“, kazala je Popović.

Ivanović je sa nekoliko hitaca ubijen 16. januara 2018. godine u severnom delu Kosovske Mitrovice, ispred prostorija svoje partije „Srbija, demokratija, pravda“.Ostale vesti

Kurtiju pojačano obezbeđenje zbog pretnji
Aljbin Kurti je dobio pretnje preko društvenih mreža pa je povećan nivo njegovog obezbeđenja, saopštio je kabinet premijera Kosova.
  • 27.10.2021
Sutra konačni rezultati prvog kruga izbora
Konačni rezultati prvog kruga lokalnih izbora koji su održani 17. oktobra na Kosovu biće objavljeni sutra.
  • 27.10.2021
Rakić i Šmid: Jedini način za rešavanje problema je dijalog
Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić naglasio je na sastanku sa generalnom sekretarkom OEBS-a Helgom Šmid da je potpuna implementacija briselskog sporazuma od krucijalne važnosti za postizanje trajnog mira na Kosovu i da je neophodno u što skorijem periodu formirati Zajednicu srpskih opština. 
  • 27.10.2021
U novoj emisiji Sporazum o srpskim političkim partijama na Kosovu
Zašto među srpskim političkim partijama gotovo da nema konkurencije? Ovom temom ćemo se večeras baviti u novoj emisiji Sporazum.
  • 27.10.2021
“Odluka o napretku ka EU zavisi od procene konkretnih interesa najmoćnijih”
Nekadašnji premijer Kosova Isa Mustafa je 27. oktobra 2015. u Strazburu potpisao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Evropskom unijom. Ovaj sporazum je u to vreme smatran vrlo značajnim za političku, pravnu i ekonomsku integraciju u EU, ali uprkos tome, za građane Kosova još uvek nije odobrena ni vizna liberalizacija.
  • 27.10.2021
Osmani: Kosovo neće menjati Ustav zbog ZSO
Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da Kosovo neće menjati Ustav kako bi uspostavilo Zajednicu srpskih opština (ZSO) i da je Srbija kancer Evrope.
  • 27.10.2021