Vesti
Politika

Trajković: Glas za umanjenje moći Vučića

Kandidatkinja za poslanicu ispred GI „Za slobodu, pravdu i opastanak“ Rada Trajković ističe da bi „ulazak Srba koji nisu pod Srpskom listom“ u kosovski parlament doveo do „suočavanja sa kriminalom i insistiranjem na njihovoj odgovornosti“.
Trajković: Glas za umanjenje moći Vučića
Rada Trajković (Foto Kim)

„Naša želja je da izlaskom na izbore pokušamo da animiramo građane srpske nacionalnosti da glasaju za umanjenje glasa i moći gospodina Vučića. Nažalost, ovaj prostor se od njegovog dolaska na vlasti suočava sa nečim što je otežavanje života Srba, kroz iseljavanje i povlačenje svih srpskih institucija sa ovog područja, pa do onog najvažnijeg, zdravstvenog, bezbedonosnog sistema, evo vakcinaciju izvodimo u okolnim gradovima oko administrativne linije i normalno kriminalizovano rukovodstvo opština na severu i svuda upravo zato što ih kontroliše, inspiriše čovek osumnjičen za zločin nad Oliverom Ivanovićem, mislim na gospodina Radoičića“, navela je Trajkovićeva.

Ona je dodala da očekuje „da bi ulaskom Srba koji nisu pod Srpskom listom, dobili šansu da urade reviziju i kontrolu rukovodstva opština, sučeljavanja sa kriminalom i instistiranje na njihovoj odgovornosti koja bi podrazumevala i njihov odlazak sa vlasti“.Ostale vesti

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, ocenio je da je glavni preduslov dijaloga Beograda i Prištine jednako poštovanje prava i sloboda za sve na Kosovu.
  • 04.03.2021
Konačni rezultati izbora: Samoopredeljenju 49,95 odsto glasova
Centralna izborna komisija objavila je danas konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, koji su održani 14. februara na Kosovu. Prema izveštaju CIK-a, pobednik izbora Pokret Samoopredeljenje osvojio je 49,95 odsto glasova.
  • 04.03.2021
“Sporazum”: Ima li mesta za Srpsku listu u novoj Vladi Kosova
Podrškom Srpskoj listi Beograd je želeo da pošalje poruku za potrebom interne homogenizacije unutar srpske zajednice na Kosovu. S druge strane je nemogućnost da se uspostavi autohtona snaga kosovskih Srba kao politička alternativa toj listi, ocenio je u emisiji “Sporazum” predsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović, komentarišući rezultate nedavno održanih vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu.
  • 04.03.2021
Grenel: Kurti je uvek bio antiamerički nastrojen
Bivši specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel kritikovao je pobednika parlamentarnih izbora na Kosovu Aljbina Kurtija da je uvek bio antiamerički nastrojen.
  • 04.03.2021
Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021