Vesti
Politika

Todosijević: ZSO isključivo po sporazumima iz Brisela

Ministar za lokalnu samupravu u ostavci Ivan Todosijević izjavio je da su predstavnici Srpske liste predstavnicima EU, članovima Upravljačkog tima, jasno preneli da Zajednica srpskih opština može biti formirana isključivo na osnovu sporazuma koji su postignuti u Briselu.
Todosijević: ZSO isključivo po sporazumima iz Brisela
Ivan Todosijević (Foto TV Most)

Prištinska Koha, naime, konstatuje da predstavnici Srpske liste i premijer Ramuš Haradinaj imaju potpuno suprotne stavove kada je reč o formiranju te zajednice, što je u Briselu potpisano pre više od pet godina, a Priština do sada ništa konkretno nije učinila.

List precizira da dok s jedne strane premijer kaže da će smernica za osnivanje ZSO biti odluka Ustavnog suda, sa druge, njegovi podređeni kao referentnu tačku uzimaju samo sporazume iz Brisela.

"Jasne smernice za rad Upravljačkog tima su sporazumi postignuti u Briselu. Predstavnicima EU koje su članovi Upravljačkog tima sa kojima smo se susreli nakon početka rada jasno su naveli da će raditi isključivo na osnovu dogovora postignutih u Briselu", rekao je Ivan Todosijević za Kohu.

 Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021