Vesti
Politika

"Tenzijom hoće da izbegnu Specijalni sud"

Porast tenzija na Kosovu je pokušaj da se određene ličnosti spasu od suđenja pred Specijalnim sudom za zločine OVK, navodi politički analitičar Arben Ahmeti.
Arben Ahmeti (Foto telegrafi.com)

"U suštini, vi politiku ne vidite kao umetnost rešavanja problema, već kao umetnost izbegavanja zatvora za bilo koji zločin. Ovo nije kriza zarad principa, niti za sporazume, niti za Republiku. To je računica za spas od Specijalnog suda", napisao je Ahmeti na svom profilu na Fejsbuku.

Ahmeti je istakao da "uplašenima" u institucijama i opoziciji sada neko nudi spas od Specijalnog suda u razmenu za konstruktivnost.

"Koliko god nepravičan bio Specijalni sud, odsustvo lične odgovornosti i držanje taocem jednog naroda u cilju spasavanja ličnosti se ne može tolerisati", navodi Ahmeti.

On je dodao i da među poslanicima vlasti i opozicije ima poslanika koji imaju integritet i koji su do sada mogli da se distanciraju od upotrebe policije za jedno, u suštini, do kraja političko pitanje.

"Nada da će (američki državni sekretar) Keri rešiti unutrašnji sukob je sramotna. On ne dolazi niti će se angažovati za jedno tako beznačajno pitanje", ocenio je Ahmeti.

Američki državni sekretar Džon Keri posetiće sutra Kosovo.Ostale vesti

Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021