Tema konferencije u Berlinu, dijalog Beograda i Prištine

U Berlinu se danas održava skup pod nazivom "Balkanski dijalozi" na kojem će biti razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine.

Podeli ovaj članak sa:
  • Berlin

Na skupu će učestvovati veliki broj političkih lidera iz našeg regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice, a organizatori su Istok-Zapad institut iz Njujorka, Beogradski fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija.

Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećena dve od četiri plenarne sesije, a skupu će, kako je saopštila Kancelarija za KiM, prisustvovati i njen direktor Marko Đurić.

Predsednik Kosova Hašim Tači će u Berlinu biti glavni panelista na konferenciji a dijalog u središtu pažnje, s obzirom da već nekoliko meseci nije razgovarano o nastavku dijaloga, koji je ključan za evroatlanske integracije, prenosi RTK.

Tači će se prema dnevnom redu ove konferencije, sastati sa bivšim nemačkim ambasadorom Volfgangom Išingerom, sa bivšom visokom predstavnicom EU za spoljne poslove Ketrin Ešton i američkim ambasadorom Frankom Viesnerom.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane