Tanin traži obustavu gonjenja Dimovića

Tužilac u Mitrovici Šukri Sila dobio je još jedan zahtev Unmika u kome se traži obustava krivičnog postupka protiv Dejana Dimovića, piše prištinski Bota Sot.

Podeli ovaj članak sa:
 • Akcija kosovskih specijalaca na severu (Foto Insajder)

Šef Unmika Zahir Tanin zatražio je od glavnog tužioca u Mitrovici da obustavi krivično gonjenje Dimovića, pripadnika misije Ujedinjenih nacija na Kosovu, prenosi Kosovo onlajn.

U odgovoru na taj zahtev Sila je pozvao Unmik da ukine imunitet Dimoviću i zatražio od Tanina da „pazi na ponašanje svog osoblja“ koje, prema navodima tužioca, napada policiju i pomažu kriminalnim grupama na severu u njihovim aktivnostima.

Kosovska policija je 28. maja ove godine izvela akciju na severu Kosova i tada su uhapšeni pripadnici Unmika Dejan Dimović i ruski državljanin Mihajlo Krasnočenkov, koji su, navodno, pokušali da zaustave pripadnike specijalne jedinice Kosova.

Protiv Dimovića je pokrenuta istraga, a prištinska štampa navodi, ne iznoseći dokaze, da je on „poznat i kao član paralelnih struktura na severu i agent srpskih tajnih službi“.

Dimović i Krasnočenkov su nekoliko dana nakon pritvaranja puštena na slobodu zbog oštrih reakcija visokih predstavnika UN.

Posle ukazane medicinske pomoći u Kosovskoj Mitrovici, Krasnočenkov je prebačen u Beograd na dalje lečenje, a Dimović je pušten na kućno lečenje.

Ostale vesti

 • SL danas odlučuje

  SL danas odlučuje

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić najavio je da će ta stranka danas doneti odluku da li će učestvovati na sutrašnjoj sednici kosovskog parlamenta.

 • Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

  Simić: Jedinstven dan u istoriji odnosa Srbije i SAD

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kaže, nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, da je današnji dan jedinstven u novijoj političkoj istoriji američko-srpskih odnosa, jer je taj sastanak završen zajedničkim stavom o situaciji na Kosovu.

 • "Imamo američku podršku za ukidanje taksi"

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. Sastanak je trajao skoro dva sata. "Nema sumnje da imamo američku podršku, jer i oni misle da je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine, da bismo mogli na svaki način i po svaku cenu da sačuvamo mir, gledamo u budućnost i unapređujemo našu ekonomiju", rekao je predsednik Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane