Vesti
Politika

Tanin: Pravo na slobodu mišljenja je zagarantovano

Šef Unmika Zahir Tanin izrazio je ozbiljnu zabrinutost u vezi, kako je naglasio, pokušaja da se iskrive bolni istorijski događaji.
Tanin: Pravo na slobodu mišljenja je zagarantovano
Zahir Tanin (Foto Unmik)

Tanin se oglasio nakon niza saopštenja i izjava političkih predstavnika Beograda i Prištine o događajima u Račku i nadavnoj presudi bivšem ministru lokalne samouprave Ivanu Todosijeviću.

Tanin je istakao potrebu za nezavisnim sudstvom, slobodnim od političkih i etničkih pristrasnosti.

Poziva se na važnost prava na slobodu mišljenja i izražavanja, te podseća na Član. 19 Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. Takođe naglašava da to značajno pravo ne treba da bude prepreka političkoj odgovornosti zvaničnika u potrazi za produbljivanjem mođusobnog poverenja i poštovanja.Ostale vesti

Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020
Drecun: Meka moć EU pala na ispitu
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da je Nemačka vrlo energično protiv stava administracije Donalda Trampa da se ipak otvori mogućnost za postizanje nekog kompromisnog rešenja.
  • 24.05.2020
Nemačka i Francuska traže hitan nastavak dijaloga

Nemački ministar spoljnih poslova Heiko Mas i njegov francuski kolega Žan-Iv Le Drian objavili su zajedničko saopštenje u kome su pozvali na hitan nastavak dijaloga između Kosova i Srbije pod vođstvom Evropske unije.

  • 23.05.2020
Iz Grenelove kancelarije negiraju da postoji rok za sporazum
Portparol američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Dik Kastin demantovao je navode odlazećeg kosovskog premijera Aljbina Kurtija da Ričard Grenel želi da do septembra bude postignut sporazum Beograda i Prištine.
  • 22.05.2020