Vesti
Politika

Tanin: Ostavite političke nesuglasice po strani

Šef misije UN na Kosovu Zahir Tanin pozvao je kosovske lidere da zajednički rade u sveopštem interesu i borbi protuv širenja koronavirusa.
Tanin: Ostavite političke nesuglasice po strani
Zahir Tanin (Foto Unmik)

Tanin je ukazao i da je Generalni sekretar UN pozvao sve nacije da prekinu sa konfliktima i udruže snage protiv zajedničkog neprijatelja, Covid -19, koji prelazi sve granice i napada sve i na svakom mestu.

“U tom duhu ja želim da urgentno pozovem sve lidere da urade sve što je u njihovoj moći da rade kooperativno u zajedničkom interesu da se zaustavi širenje virusa koji je već odneo mnoge živote u našem bliskom okruženju”, rekao je Tanin.

Takođe pozivam lidere da se fokusiraju na rad u korist javnog interesa, da se “oslobode” politike I da sve svoje snage usmere na borbu protiv ove velike pretnje.Ostale vesti

Samoopredeljenje najavljuje nove proteste
Pokret Samoopredjeljenja najavio je nove proteste, odmah nakon objave presude Ustavnog suda, kojom je utaban put za izbor nove Vlade i isključenje pobedničke stranke.
  • 29.05.2020
Rašić: Očekivao sam da će se dati prostor Samoopredeljenju
Predsednik Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić kazao je za RTV Kim da ga je odluka Ustavnog suda iznenadila. On je ocenio da će vlada na čelu sa Avdulahom Hotijem, ukoliko do nje dođe, biti slaba i kratkoročna.
  • 29.05.2020
Grenel traži da se poštuje odluka Ustavnog suda
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel rekao je da bi svi trebalo da poštuju odluku Ustavnog suda o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija za mandatara nove vlade, prenosi Koha.
  • 29.05.2020
Kosovski Ustavni sud odlučio da može da bude formirana nova vlada
Ustavni sud u Prištini odlučio je da nema potrebe za novim izborima na Kosovu i da je moguće formiranje nove vlade umesto razrešene Aljbina Kurtija. Odluka je objavljena na sajtu suda.
  • 29.05.2020
Palmer: Želimo novu vladu, nemamo favorita
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je danas da je Kosovu potrebna nova vlada, ističući da SAD nemaju favorita.
  • 28.05.2020

Nešto više od hiljadu pristalica pokreta Samoopredeljenje okupilo se na trgu oko zgrada kosovske skupštine i vlade, na probnom protestu, pred saopštavanje odluke ustavnog suda, kojom će biti odobren ili odbačen dekret Hašima Tačija da Avdulah Hoti iz Demokratskog saveza može da bude mandatar i formira novu kosovsku vladu. Protest je završen a pristalice Kurtijeve partije se polako razilaze.

  • 28.05.2020