Vesti
Politika

Tanin: Ostavite političke nesuglasice po strani

Šef misije UN na Kosovu Zahir Tanin pozvao je kosovske lidere da zajednički rade u sveopštem interesu i borbi protuv širenja koronavirusa.
Tanin: Ostavite političke nesuglasice po strani
Zahir Tanin (Foto Unmik)

Tanin je ukazao i da je Generalni sekretar UN pozvao sve nacije da prekinu sa konfliktima i udruže snage protiv zajedničkog neprijatelja, Covid -19, koji prelazi sve granice i napada sve i na svakom mestu.

“U tom duhu ja želim da urgentno pozovem sve lidere da urade sve što je u njihovoj moći da rade kooperativno u zajedničkom interesu da se zaustavi širenje virusa koji je već odneo mnoge živote u našem bliskom okruženju”, rekao je Tanin.

Takođe pozivam lidere da se fokusiraju na rad u korist javnog interesa, da se “oslobode” politike I da sve svoje snage usmere na borbu protiv ove velike pretnje.Ostale vesti

Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020