Vesti
Politika

Tanin: Ostavite političke nesuglasice po strani

Šef misije UN na Kosovu Zahir Tanin pozvao je kosovske lidere da zajednički rade u sveopštem interesu i borbi protuv širenja koronavirusa.
Tanin: Ostavite političke nesuglasice po strani
Zahir Tanin (Foto Unmik)

Tanin je ukazao i da je Generalni sekretar UN pozvao sve nacije da prekinu sa konfliktima i udruže snage protiv zajedničkog neprijatelja, Covid -19, koji prelazi sve granice i napada sve i na svakom mestu.

“U tom duhu ja želim da urgentno pozovem sve lidere da urade sve što je u njihovoj moći da rade kooperativno u zajedničkom interesu da se zaustavi širenje virusa koji je već odneo mnoge živote u našem bliskom okruženju”, rekao je Tanin.

Takođe pozivam lidere da se fokusiraju na rad u korist javnog interesa, da se “oslobode” politike I da sve svoje snage usmere na borbu protiv ove velike pretnje.Ostale vesti

Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020