Vesti
Politika

"Takse ostaju dok god Beograd deluje protiv Prištine"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da stopostotno uvećane takse na proizvode iz Srbije neće biti ukinute sve dok Beograd bude delovao protiv Prištine.
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

Haradinaj je to rekao kao odgovor srpskoj premijerki Ani Brnabić koja je navodno, kako su preneli neki prištinski mediji, pisala albanskom premijeru Ediju Rami zahtevajući da preispita podršku koju Albanija daje Kosovu, prenosi Gazeta ekspres.

"Uvođenje taksi je naše pravo i na taj način štitimo našu sigurnost", naveo je Haradinaj.

Kosovski premijer tvrdi da je premijerka Srbije u pismima premijerima više zemalja, među kojima i Ediju Rami, uputila pismo zahtevajući, navodno, da preispitaju podrške i priznanje kosovske nezavisnosti.

"Dakle, dok Srbija bude imala takav pristup, mi ćemo raditi ono što je dobro za nas", rekao je Haradinaj.Ostale vesti

Stano: Izbore na severu održati u mirnim okolnostima
Evropska unija pozvala je kosovske institucije da pažljivo ispitaju sve faktore kako bi izbori planirani u opštinama na severu Kosova 18. decembra bili održani u mirnim okolnostima.
  • 07.12.2022
Kfor: Pripadnici američke komande slučajno ušli u dvorište vrtića
Pripadnici Regionalne komande Istok iz SAD-a slučajno su svojim vozilima ušli na parking obdaništa u Leposaviću, saopštavaju iz Kfora nakon što su ranije danas pojedini mediji na severu Kosova objavili da su „pripadnici Kfora upali u dvorište vrtića u Leposaviću“.
  • 07.12.2022
NATO: Region značajniji nego ikad
Jugoistočna Evropa je zbog svoje strateške uloge značajnija nego ikada i taj značaj je konačno prepoznala i međunarodna zajednica, izjavio je predsednik Fondacije NATO odbrambenog koledža Alesandro Minuto-Rico.
  • 07.12.2022
Svećlja u blizini ibarskog mosta: Situacija mirna
Posle jučerašnjih dešavanja na severu Kosova, kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja posetio je danas južni deo Mitrovice.
  • 07.12.2022
Vlada Kosova čeka procenu situacije na severu
Portparol Vlade Kosova Perparim Krueziu saopštio je da se čeka procena situacije na severu od strane bezbednosnih organa "za naredne korake" u vezi sa održavanjem izbora.
  • 07.12.2022
Jablanović: Bliži smo odlaganju izbora
"Mislim da smo u ovom trenutku bliži tome da se izbori odlože za neki naredni period u kome će se održati na mirniji i normalniji način, a to će se dogoditi samo ako se steknu uslovi kojima prethodi politički dogovor. Ali, to ne možemo da predvidimo, u Prištini je na vlasti nepredvidljiva garnitura", kazao je za Radio Kim kandidat za gradonačelnika Leposavića Aleksandar Jablanović koji se u ime Partije kosovskih Srba (PKS) kandidaovao za učešće na izborima zakazanim u toj opštini za 18. decembar.
  • 07.12.2022