"Takse i kampanja Beograda za povlačenje priznanja Kosova nisu međusobno povezane"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić smatra da je neprincipijalan zahtev specijalnog predstavnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metjua Palmera i pojedinih zapadnih zemalja za suspenziju kampanje Srbije za povlačenje priznanja Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ivica Dačić (Foto Tanjug)

“Takse koje je Priština uvela na robu iz Srbije i kampanja koju Beograd vodi za povlačenje priznanja Kosova nisu međusobno povezane, “rekao je Dačić za Blic, preneo je Tanjug.

On je tako reagovao na nedavnu izjavu Palmera da sledeća kosovska vlada u Prištini mora da bude spremna da suspenduje tarife na srpske proizvode, koje su, kako je naglasio, prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Za Glas Amerike Palmer je rekao i da se SAD nadaju da bi Srbija na ukidanje tarifa odgovorila svojim inicijativama, koje bi, kako je naveo, obuhvatile i potencijalnu suspenziju kampanje za povlačenje priznanja Kosova, i da bi na tim osnovama, dve strane mogle da se vrate za pregovarački sto u pozitivnoj atmosferi, okrenuti postizanju sporazuma.

Še srpske iplomatije je podsetio i da je “predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije rekao da o suspenziji kampanje za povlačenje priznanja može da se razgovara samo ako Priština suspenduje kampanju za priznavanje Kosova i učlanjenje u međunarodne organizacije, kao i da zapadne i islamske zemlje obustave davanje podrške tim aktivnostima Prištine”.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane