Vesti
Politika

Tahiri: Zašto se ne objavljuje tekst sporazuma sa Srbijom

Bivša glavna pregovaračica Prištine u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri je pitala zbog čega još nije objaveljen tekst sporazuma o slobodi kretanja koji je postignut krajem prošle nedelje.
Tahiri: Zašto se ne objavljuje tekst sporazuma sa Srbijom
Edita Tahiri (Foto republikalajm.com)

Tahiri koja je potpisala Briselski sporazum 2011. godine, navela je da se i dalje čeka na sporazum o registarskim tablicama, prenose prištinski mediji.

"Dogovor za finalizaciju implementacije sporazuma o slobodi kretanja iz 2011. godine postignut je, ali se čeka dogovor oko registarskih oznaka. Postavlja se pitanje zašto se tekst ovog sporazuma ne objavljuje", istakla je Tahiri.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je novi dogovor za sada "samo usmeni".

"Dogovor je usmeni. Pisani je postignut 2011", rekao je on nakon što je vest o postizanju sporazuma saopštio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel u video-poruci.Ostale vesti

Brnabić u Bukureštu: Srbija ceni principijelan stav Rumunije o Kosovu
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Bukureštu s premijerom Rumunije Nikolaeom Ćukom o jačanju bilateralne saradnje na ekonomskom i političkom planu.
  • 28.11.2022
CIK danas verifikuje kanditate za gradonačelnike na severu

Centralna izborna komisija trebalo bi danas da verifikuje kandidate za gradonačelnike četiri opštine za vanredne izbore koji će se održati 18. decembra u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

  • 28.11.2022
Održana zajednička sednica albanske i kosovske skupštine u Tirani

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je u Tirani da su međusobni odnosi Albanaca sa strancima danas bolji nego ikada.

  • 27.11.2022
Dačić: Nema principa, već licemerja i dvostrukih standarda
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas kao licemerno to što je Svetska fudbalska organizacija (FIFA) pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije, nakon što je u njenoj svlačionici na Mundijalu u Kataru navodno okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije, uz poruku "Nema predaje".
  • 27.11.2022
Vučić: Zahvalan sam našem narodu na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu video u kojem su rezimirani događaji i susreti koje je imao tokom prethodne sedmice. "Posebno sam zahvalan našem narodu sa Kosova i Metohije što je pokazao da se, posle decenija terora, i dalje bori za svoje ognjište, za decu, za našu budućnost", napisao je Vučić.

  • 27.11.2022
Kurti: Hovenijer me je upozorio da bi situacija na severu mogla  da se pogorša

Nemački novinar Mihael Martens, kaže da mu je kosovski premijer, Aljbin Kurti, rekao da je "pristao na kompromis" u vezi sa krizom oko registarskih tablica nakon što ga je američki ambasador u Prištini upozorio da bi situacija na Severu Kosova "mogla ozbiljno i nepovratno da se pogorša".

  • 26.11.2022