Vesti
Politika

Tahiri zabrinuta zbog "destrukcije" i "divlje gradnje"

Kosovska ministarka bez portfelja Edita Tahiri boravi u Briselu, zbog učešća u novoj rundi dijaloga, od koje očekuje implementaciju sporazuma postignutog 25. avgusta, koji je, kako se navodi u njenom saopštenju, blokiran od strane Srbije.

Tahiri zabrinuta zbog
Edita Tahiri (Foto KIM)

"Ministarka Tahiri najavljuje da će ovom prilikom izraziti svoju zabrinutost zbog destruktivnih akata na severu Kosova, kao i zbog nelegalne gradnje koja uzrokuje porast tenzija na severu", saopšteno je u Prištini, prenosi kosovski Zeri.

Tahiri će tražiti od Srbije uvođenje telefonskog pozivnog broja za Kosovo i uklanjanje barikada sa mosta na reci Ibar.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je juče kosovskog premijera Isu Mustafu da ne izmišlja nove uslove za formiranje Zajednice srpskih opština i naglasio da od EU očekuje da izvrši pritisak na Prištinu da primeni potpisane sporazume.Ostale vesti

Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021
Nisu verifikovane liste Samoopredeljenja, AAK, Nisma...
Članovi CIK-a su na glasanju za verifikovanje liste Samopredeljenja glasali rezultatom pet "za" i pet "protiv". Za verifikovanje je potrebno šest glasova članova CIK-a.
  • 23.01.2021
Dačić: SPS sa Srpskom listom izlazi na kosovske izbore
Na vanrednim parlamentarnim izborima 14. februara na Kosovu tamošnji socijalisti nastupiće zajedno sa Srpskom listom, najavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić posle sastanka s kandidatima za poslanike.
  • 22.01.2021
Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021