Vesti
Politika

Tahiri: Uskoro revitalizacija mosta na Ibru

Kosovska ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da je poslednja runda razgovora u Briselu održana u konstruktivnoj atmosferi.

Tahiri: Uskoro revitalizacija mosta na Ibru
Edita Tahiri (Foto AP)

Ona je, kako se navodi u saopštenju koje prenosi prištinska štampa, rekla da je u tim razgovorima, koji su bili "teški i dugi", načinjen napredak u vezi sa uklanjanjem prepreka na mostu na Ibru i sa pitanjem pozivnog broja za Kosovo. 

Tahirijeva je, takođe, rekla da će revitalizacija mosta na Ibru započeti do 15. avgusta.

Što se tiče pozivnog broja, dodala je, to pitanje će biti finalizovano na sledećem sastanku dveju strana, do kojeg treba da dođe u narednim danima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije da je poslednja runda razgovora Beograda i Prištine na ekspertskom nivou, koja je zavrsena u sredu rano ujutru, bila je dobra i pozitivna po interese Beograda.Ostale vesti

Vejvoda: Brisel će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO
Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor "Jurops Fjučr Pridžekt" Ivan Vejvoda ocenio je da će Evropska unija (EU) insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013, prenosi Beta.
  • 08.08.2020
Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020