Vesti
Politika

Tahiri: Uskoro revitalizacija mosta na Ibru

Kosovska ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da je poslednja runda razgovora u Briselu održana u konstruktivnoj atmosferi.

Tahiri: Uskoro revitalizacija mosta na Ibru
Edita Tahiri (Foto AP)

Ona je, kako se navodi u saopštenju koje prenosi prištinska štampa, rekla da je u tim razgovorima, koji su bili "teški i dugi", načinjen napredak u vezi sa uklanjanjem prepreka na mostu na Ibru i sa pitanjem pozivnog broja za Kosovo. 

Tahirijeva je, takođe, rekla da će revitalizacija mosta na Ibru započeti do 15. avgusta.

Što se tiče pozivnog broja, dodala je, to pitanje će biti finalizovano na sledećem sastanku dveju strana, do kojeg treba da dođe u narednim danima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije da je poslednja runda razgovora Beograda i Prištine na ekspertskom nivou, koja je zavrsena u sredu rano ujutru, bila je dobra i pozitivna po interese Beograda.Ostale vesti

Rašić: Nadam se da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru
Predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin jedan od povređenih u tuči u Lapljem Selu, rekao je u intervjuu za RTV Kim da se nada da će Apelacioni sud odbaciti odluku o pritvoru sedmorici mladića i da će oni biti oslobođeni.
  • 25.02.2021
“Sporazum”: Kako do nove Vlade, ko i s kim
Za Pokret Samoopredeljenje, koji je još uvek nezvanični, ali ubedljivi pobednik vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu, nisu glasali samo članovi te stranke, nego i mnogi drugi građani koji su bili nezadovoljni radom prethodnih vlasti. U znak revolta dali su svoj glas Aljbinu Kurtiju, izjavio je u emisiji "Sporazum" novinar Idro Seferi i dodao da nema reči o nekakvom izbornom iznenađenju.
  • 25.02.2021
CIK: Ponovno brojanje glasova na još 58 biračkih mesta
Centralna izborna komisija donela je preporuku o ponovnom prebrojavanju glasova na još 58 biračkih mesta, prenosi Koha.
  • 25.02.2021
Odbornici traže veće angažovanje u sprečavanju sukoba između učenika

Tuča učenika i studenata u Lapljem Selu i njihovo pritvaranje bile su teme i današnje sednice Skupštine Opštine Gračanica. Jedan od odbornika zatražio je veće prisustvo policije na mestima gde đaci čekaju autobus nakon zavšene nastave.

  • 25.02.2021
Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021