Tahiri: Pripadnici Civilne zaštite u civilne institucije

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je da pripadnici Civilne zaštite na severu Kosova neće biti integrisani u bezbednosne institucije Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Edita Tahiri (Foto arhiv Kim)

Tahiri je za list "Zeri" rekla da poslednji sporazum postignut u Briselu o rasformiranju Civilne zaštite ne podrazumeva integrisanje ovih struktura u bezbedonosno institucije, nego samo u civilne institucije.

Prema njenim tvrdnjama, sporazum podrazumeva da pripadnici Civilne zaštite budu udaljeni iz zgrada koje su na severu Kosova koristili 16 godina i da kosovskim organima predaju sve što su koristili od opreme.

Ona je rekla da "ta struktura ima jednu uniformu koju takođe neće moći više da se koristi", navodeći da kosovska vlada nema tačnih informacija u vezi sa delovanjem Civilne zaštite.

Tahiri je kazala da će celokupni proces u vezi sa integrisanjem pripadnika Civilne zaštite "proći kroz razne panele", na kojima će biti procenjeno njihovo obrazovanje, školovanje i sve ostalo, što bi, kako je navela, trebalo da traje najkasnije do 1.septembra.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane