Vesti
Politika

Tahiri: Pravosuđe glavna tema u Briselu

Glavna tema razgovora predstavnika Beograda i Prištine 9. februara u Briselu biće pravosuđe, piše dnevnik Epoka e Re.
Tahiri: Pravosuđe glavna tema u Briselu
Edita Tahiri (Foto AP)

List navodi da je ministarka bez portfelja zadužena za razgovore sa Beogradom Edita Tahiri rekla da očekuje da se finalizuje primena plana za uspostavljanje osnovnog suda i tužilaštva na severu po zakonima Kosova.

Razgovaraće se, dodala je Tahiri, i o rasformiranju paralelnih struktura i međunarodnom telefonskom pozivnom broju za Kosovo.

“Predstavnici Prištine neće razgovarati o Trepči pošto su jasno rekli da ne žele da razgovaraju o imovini Kosova sa bilo kim sa strane”, rekla je Tahiri, a prenosi Epoka e Re.Ostale vesti

SL: Nova vlada će ukinuti takse i
Srpska lista je saopštila da je u cilju zaštite interesa srpskog naroda podržala formiranje vlade u Prištini i najavila da će nova vlada ukinuti takse i "recipročne mere".
  • 03.06.2020
U novoj emisiji "Sporazum" govorimo o odjecima odluke Ustavnog suda Kosova kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija da poveri mandat za sastav nove vlade Demokratskom savezu Kosova, partiji koja je bila drugoplasirana na vanrednim parlamentarnim izborima.
  • 03.06.2020
Reakcije:
Na Kosovu je danas izabrana nova vlada na čelu sa Avdulahom Hotijem. Za Miodraga Milićevića iz NVO „Aktiv“  formiranje nove vlade bio je očekivan potez, međutim, kazao je da to ne znači „nužnu stabilnost što se institucija tiče“. Nenad Rašić i Nedžmedin Spahiju smatraju da će vlada biti krhka i kratkoročna.
  • 03.06.2020
Ambasada SAD i Grenel pozdravili formiranje nove vlade
Ambasada SAD na Kosovu i specijalni američki izaslanik u dijalogu Beograda i Prištine Ričard Grenel, pozdravili su izbor nove kosovske vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem.
  • 03.06.2020
Vučić: Mere Prištine sumanute, gubimo milion evra dnevno
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je da su nova pravila Prištine za ulazak robe na Kosovo "sumanuta" i dodao da će se videti da li će ih nova prištinska vlada povući.
  • 03.06.2020
Kosovski predsednik Hašim Tači, čestitao je poslanicima Skupštine Kosova na uspešnom glasanju za novu Vladu i ocenio da je izbor Vlade važan dan za demokratiju i građane Kosova.
  • 03.06.2020