Vesti
Politika

Tahiri: Neprihvatljivo jednostrano uspostavljanje ZSO

Upozorenje kosovskih Srba da će jednostrano uspostaviti Zajednicu srpskih opština je neprihvatljivo kako za kosovsku vladu, tako i za opoziciju, piše  prištinski list Zeri.

Tahiri: Neprihvatljivo jednostrano uspostavljanje ZSO
Edita Tahiri (Foto Kim)

Takva akcija, smatra kosovska vlada, bila bi gubljenje vremena i prepreka na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Kosovska ministarka bez portfelja Edita Tahiri kaže da ako Srbija ne poštuje Briselski sporazum, to će blokirati njeno članstvo u EU.

Ona dodaje da će jednostrano proglašenje ZSO bilo nemoguće korak, navodi Zeri.

Zđim Hiseni iz pokreta Samoopredeljenje kaže da Srbija "stalno preduzima jednostrane akcije" tako da se, po njegovim rečima, može sve očekivati.

On je ponovio da je za pokret Samoopredeljenje Zajednica srpskih opština neprihvatiljiva, bez obzira na to da li će je formirati Beograd ili Priština.Ostale vesti

Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020
Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020
Hoće li biti omogućeno glasanje na Kosovu 21. juna?
Iako je Republička izborna komisija (RIK) predvidela glasanje za parlamentarne izbore u Srbiji 21. juna na 90 biračkih mesta na Kosovu, još uvek je neizvesno hoće li se ti izbori sprovesti.
  • 01.06.2020
Od danas se otvaraju prelazi

Na Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

  • 01.06.2020