Vesti
Politika

Tači zadovoljan rezultatima

Kosovski premijer Hašim Tači kaže da je 2013. godina za Kosovo i građane bila godina konsolidacije i jačanja institucija.
Tači zadovoljan rezultatima
Hašim Tači (Foto arhiv KIM)

Tači je preko društvene mreže Fejsbuk 2013. godinu ocenio kao godinu stabilnog ekonomskog razvoja i novih priznanja nezavisnosti, navodeći da je tokom nje Kosovo postalo član raznih regionalnih i međunarodnih organizacija.

Istakao je da su organizovani slobodni izbori u skladu sa visokim demokratskim standardima na kojima su po prvi put  na celoj teritoriji Kosova učestvovale sve zajednice.

Tači je istakao da će svi predsednici opština raditi po zakonima Kosova. Dodao je i da se u 2013. godini beleži ozbiljna i konkretna normalizacija odnosa između Kosova i Srbije, iako je ostalo još dosta toga da se sprovede, kada su u pitanju sporazumi iz Brisela.Ostale vesti

Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021