Vesti
Politika

Tači učestvuje na ekonomskom forumu u Davosu

Predsednik Kosova Hašim Tači otputovao je danas u Švajcarsku, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.
Tači učestvuje na ekonomskom forumu u Davosu
Hašim Tači (Foto Kim)

On će, kako je najavljeno, učestvovati na panelu „Diplomatski dijalog za Zapadni Balkan“ i tokom dana će održati bilateralne sastanke sa liderima država koje takođe učestvuju na ovom forumu.

Na forumu u Davosu biće prisutan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tači će biti prisutan i tokom obraćanja predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, kao i na službenoj večeri koju organizuju organizatori Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.Ostale vesti

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa, izjavio je nakon sastanka s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, da njegova stranka procenjuje da nije vreme za nove izbore.
  • 01.04.2020
„Takse više štete nanele Kosovu nego Srbiji“
Bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da nikada nije bilo potrebe ze uvođenjem takse na robu iz Srbije i BiH, „jer ni u ekonomskom, a ni u političkom smislu ništa nije postignuto time“.
  • 01.04.2020
Kurti: Treba ići na nove izbore
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas, da je kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju poručio tokom sasanka da mora odredi datum novih izbora.
  • 01.04.2020
Odluka o ukidanju takse pozitivna, reciprocitet nejasan
Odluka kosovske vlade da taksu na uvoz robe iz Srbije zameni recipročnim merama je pozitivna stvar slažu se profesor Ustavnog prava u Prištini Riza Smaka i politički analitičar Ramuš Tahiri. Međutim, reciprocitet ostaje nejasan, smatra Predsednik PDS-a Nenad Rašić.
  • 01.04.2020
Kurti sutra ipak ide na sastanak sa Tačijem
Lider Pokreta Samoopredjeljenje i premijer u ostavci Aljbin Kurti potvrdio je za KTV da će se sutra sastati sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.
  • 31.03.2020
Kurti: Ukidamo taksu, uspostavljamo reciprocitet
Vršilac dužnosti kosovskog premijera Aljbin Kurti najavio je da će od ponoći taksa na srpske proizvode biti potpuno ukinuta i zamenjena reciprocitetom.
  • 31.03.2020