Tači: Stav MSP vodio do međunarodne pobede Kosova

Stav Međunarodnog suda pravde o legalitetu deklaracije o nezavisnosti doveo je do jedne od najvećih međunarodnih pobeda Kosova, istakao je kosovski predsednik Hašim Tači povodom osme godišnjice savetodavnog mišljenja MSP.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Tači je, preko statusa na svom Fejsbuk profilu, podsetio na 8. godišnjicu savetodavnog mišljenja koje je MSP dao na pitanje koje je postavila Srbija.

"Međunarodni sud pravde (MSP) je pre osam godina dao savetodavno mišljenje o legalitetu deklaracije nezavisnosti Kosova. Ova odluka prethodila je mnogim političkim procesima u kojima smo bili ujedinjeni, time obezbeđujući Kosovu jednu od najvećih međunarodnih pobeda", zapisao je Tači.

On je dodao da se Priština i danas suočava sa izazovima, odnosno da treba da osigura učlanjenje u EU, NATO i UN.

Ostale vesti

 • "Nemamo pravo da problem KiM ostavljamo pokolenjima"

  "Neophodno je da se u ovim danima i mesecima u najvećoj mogućoj meri ujedinimo kao narod i društvo, jer ovo nije problem samo dela naše populacije ili političke elite, već pitanje od dalekosežnog državnog i nacionalnog značaja", naveo je za Politiku direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

 • Stručnjaci i diplomate različito o podeli Kosova

  Stručnjaci i diplomate različito o podeli Kosova

  Uprkos aktuelnoj retorici zvaničnog Berlina i Vašingtona protiv  "demarkacije" između Srbije i Kosova, pojedine nemačke diplomate nezvanično kažu da bi, ako Beograd i Priština dođu do takvog rešenja za konačni status Kosova, "Vašington i Berlin teško bi mogli da se ne slože sa tako usaglašenim predlogom", prenosi sajt Demostat, pozivajući se na diplomatske izvore u Berlinu.

 • "Ideju za promenu granica ‘zakuvao’ Edi Rama"

  Pisac i publicista Mehmed Kraja smatra da je izjave predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i predsednik Kosova, Hašima Tačija, za promenu granica ‘zakuvao’ Edi Rama. Dalje je rekao da je Rama preuzeo na sebe moć koja mu ne pripada.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane