Tači: Stav MSP vodio do međunarodne pobede Kosova

Stav Međunarodnog suda pravde o legalitetu deklaracije o nezavisnosti doveo je do jedne od najvećih međunarodnih pobeda Kosova, istakao je kosovski predsednik Hašim Tači povodom osme godišnjice savetodavnog mišljenja MSP.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Tači je, preko statusa na svom Fejsbuk profilu, podsetio na 8. godišnjicu savetodavnog mišljenja koje je MSP dao na pitanje koje je postavila Srbija.

"Međunarodni sud pravde (MSP) je pre osam godina dao savetodavno mišljenje o legalitetu deklaracije nezavisnosti Kosova. Ova odluka prethodila je mnogim političkim procesima u kojima smo bili ujedinjeni, time obezbeđujući Kosovu jednu od najvećih međunarodnih pobeda", zapisao je Tači.

On je dodao da se Priština i danas suočava sa izazovima, odnosno da treba da osigura učlanjenje u EU, NATO i UN.

Ostale vesti

 • Demonstranti u Prištini traže ostavku Brovine

  Demonstranti u Prištini traže ostavku Brovine

  U Prištini je održan protestni marš pod nazivom "Tretiraj me dostojanstveno", a učesnici su zahtevali, između ostalog, ostavku poslanice Fljore Brovine zbog objavljivanja fotografije navodnog seksualnog nasilja na Kosovu.

 • Na Gizimestanu osnovan Savez za Kosovo i Metohiju

  Na Gizimestanu osnovan Savez za Kosovo i Metohiju

  Savez za Kosovo i Metohiju kao ogranak Saveza za Srbiju formiran je danas na Gazimestanu. Kratko je održana osnivačka skupština na kojoj su se obratili predsedavajući SZS Borko Stefanović, ali i Dragan Đilas, Slaviša Ristić, Rada Trajković, kao i poslanici Dveri i Nove stranke. Predsedniku Dveri Bošku Obradoviću nije dozvoljen dolazak na Kosovo. 

 • Gračanica: Protest zbog osnivanja Saveza za KiM

  Gračanica: Protest zbog osnivanja Saveza za KiM

  Više stotina Srba sa centralnog Kosova, uglavnom zaposlenih u institucijama Republike Srbije, odnosno u privremenim organima koji funkcionišu na centralnom Kosovu i zaposleni iz opštine Gračanica, okupili su se ispred Doma kulture u Gračanici u znak protesta zbog najavljene osnivačke skupštine Saveza za Kosovo i Metohiju, čije je zvanično formiranje zakazano za danas u podne.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane