Tači se sastao s Ramom

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se u Tirani s albanskim premijerom Edijem Ramom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Hašim Tači (Foto Kim)

Kako je naveo Tači, razgovarali su o narednim potezima u međunarodnim događajima.

"Tokom boravka u Tirani sastao sam se i s premijerom Edijem Ramom, s kojim sam razgovarao o unapređenju saradnje i koordinaciji koraka u novim međunarodnim dešavanjima, kako bismo bolje zaštitili i promovisali interese naših država i građana", napisao je Tači na svom profilu na Fejsbuku.

Ovo je prvi susret Rame s Tačijem nakon ohridskog skupa o tzv. balkanskom "mini-Šengenu", koji je inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rama je na tom skupu kritikovao Prištinu, koja se nije odazvala pozivu da prisustvuje sastanku u Ohridu i zato što se protivi inicijativi.

S druge strane, deo političkih predstavnika Prištine kritikovao je Ramu zato što je prihvatio Vučićevu inicijativu.

Predlog o slobodnom protoku roba, usluga i ljudi prihvatio je i makedonski premijer Zoran Zaev.

Ostale vesti

 • Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Tači: Korist od mudrog pozicionaranja saveznika

  Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se danas u Berlinu sa bivšim specijalnim izaslanikom SAD za Kosovo od 2005. do 2006. godine Frenkom Visnerom i bivšom visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton.

 • TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  TOK: Nismo imali uvid u optužnice prištinskog tužilaštva

  Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) i dalje vodi predistražni postupak protiv neidentifikovanih izvršilaca u slučaju ubistva predsednika GI SPD Olivera Ivanovića, rečeno je Insajderu u tom tužilaštvu. Kako su naveli, TOK nije imao uvid u optužnicu koje je kosovsko Specijalno tužilaštvo pre nekoliko dana podnelo Osnovnom sudu u Prištini protiv šest osoba.

 • Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Haziri: Sporazum DSK i Samoopredeljenja za nekoliko dana

  Zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri izjavio je da je postizanje koalicionog sporazuma sa pokretom Samoopredeljenje pitanje dana, dodajući da će razgovori predstavnika dveju stranaka biti nastavljeni kada se Aljbin Kurti vrati iz inostranstva.

 • Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Vučić Merkelovoj: Ukidanje takse pa dijalog

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je, u telefonskom razgovoru, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel utiske nedavnog sastanka u Parizu i govrio o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane