Vesti
Politika

Tači: Sastanak bio izuzetno težak, bez konkretnog rezultata

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je po završetku samita o Zapadnom Balkanu u Berlinu da je sastanak bio "izuzetno težak" i da je završen bez konkretnog rezultata.
Tači: Sastanak bio izuzetno težak, bez konkretnog rezultata
Hašim Tači (Foto Kim)

Zajednički zaključak učesnika samita da zamrznuti konflikt između Beograda i Prištine treba da se prevaziđe, rekao je Hašim Tači novinarima u Berlinu.

"Jedina opcija je dijalog. Pozicija Kosova je jasna, neće biti uslovljavanja dijaloga", tvrdi Tači.

Tači je rekao da neće biti razmene teritorija, ali da će da radi na pripajanju Preševske doline Kosovu.

"Podela Kosova je mrtva ideja, kao što je mrtva ideja o zajednici sa izvršnim nadležnostima", rekao je Tači.

Tači je, kako prenosi Gazeta ekspres, razočaran po pitanju vizne liberalizacije:

"Mi smo primenili neophodne standarde i kriterijume. Ako se to ne dogodi u bliskoj budućnosti, to će biti veliko razočaranje".Ostale vesti

Danas sednica Skupštine Kosova za izbor nove vlade

Sednica kosovskog parlameta na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova, zakazana je za danas u 11 časova. Medijima nije dozvoljeno prisustvo, pa će skupštinska dešavanja pratiti preko kanala Radio televizije Kosova.

  • 03.06.2020
Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK
Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
  • 02.06.2020
Grenel podneo ostavku na mesto ambasadora SAD u Berlinu
Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je danas ambasada SAD u Berlinu, prenosi Beta.
  • 02.06.2020
Lajčak dobio podršku svih članica EU za nastavak dijaloga
Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak dobio je podršku svih 27 članica Evropske unije za nastavak dijalog između Beograda i Prištine.
  • 02.06.2020
Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020