Tači razrešio savetnika Nikolića zbog navoda da je pripadnik BIA

Predsednik Kosova Hašim Tači razrešio je dužnosti političkog savetnika Branislava Nikolića pošto su se u javnosti pojavile informacije o njegovom navodnom učešću u "sumnjivim aktivnostima uperenim protiv ustavnog poretka i suvereniteta Kosova".

Podeli ovaj članak sa:
  • Hašim Tači (Foto Kim)

Kabinet predsednika Kosova saopštio je da iako ranije nije imao zvanične informacije bezbednosnih institucija o mogućem učešću Branislava Nikolića u "sumnjivim aktivnostima", da "ozbiljno uzima te medijske izveštaje, bilo da se radi o kriminalnoj prirodi ili o nacionalnoj sigurnosti".

"Na osnovu principa poštovanja zakona i pružanja prostora bezbednosnim vlastima za sprovođenje nezavisnih istraga u ovom slučaju, predsednik Kosova Hašim Tači je na osnovu zakonskih i ustavnih ovlašćenja razrešio dužnosti političkog savetnika Branislava Nikolića", navodi se u saopštenju kabineta.

Dodaje se da kosovski predsednik "ostaje posvećen unapređenju prava nealbanskih zajednica i njihovoj zastupljenosti na svim nivoima centralne i lokalne vlasti, na osnovu Ustava Kosova" i dodaje da je slučaj Branislava Nikolića "pitanje vladavina reda i zakona".

U prištinskim medijima danas su se pojavile informacije da je Nikolić pripadnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Srbije koji je radio na obezbeđivanju "lažnih svedočenja o navodnoj trgovini organima tokom rata na Kosovu 1998-1999. godine".

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane