Vesti
Politika

Tači: Poštujem odluku Ustavnog suda

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da će poštovati presudu Ustavnog suda Kosova da mandatara za sastav Vlade Kosova dobija partija sa najviše glasova.
Tači: Poštujem odluku Ustavnog suda
Hašim Tači (Foto novosti.rs)

"Upravo sam dobio presudu Ustavnog suda Republike Kosovo u kojoj se kaže da pobednik izbora dobija mandat da sastavi vladu u skladu sa Ustavom i Zakonom o parlamentarnim izborima i u kojoj se precizira način i rok za pravljenje vlade", rekao je Tači.

Tači je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da u potpunosti poštuje presudu Ustavnog suda Kosova.

Pokret Samoopredeljenje saopštio je povodom odluke Ustavnog suda Kosova o mandataru da je siguran da Tači neće dobiti treći mandat, prenela je Tribuna.

"Nijedna od četiri albanske stranke u parlamentu neće se priključiti Demokratskoj partiji Kosova i Hašimu Tačiju u vladi. Ponovo ističemo da je sprečavanje starog režima da nastavi da vlada dobra vest za Kosovo", navelo je Samopredeljenje.Ostale vesti

Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
  • 23.02.2021
Kurti: Otvorićemo novo poglavlje u dijalogu
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će Priština otvoriti novo poglavlje kroz iskren dijalog zasnovan na reciprocitetu i jednakosti.
  • 22.02.2021
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
  • 22.02.2021
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
  • 22.02.2021