Vesti
Politika

Tači: Poštujem odluku Ustavnog suda

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da će poštovati presudu Ustavnog suda Kosova da mandatara za sastav Vlade Kosova dobija partija sa najviše glasova.
Tači: Poštujem odluku Ustavnog suda
Hašim Tači (Foto novosti.rs)

"Upravo sam dobio presudu Ustavnog suda Republike Kosovo u kojoj se kaže da pobednik izbora dobija mandat da sastavi vladu u skladu sa Ustavom i Zakonom o parlamentarnim izborima i u kojoj se precizira način i rok za pravljenje vlade", rekao je Tači.

Tači je na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da u potpunosti poštuje presudu Ustavnog suda Kosova.

Pokret Samoopredeljenje saopštio je povodom odluke Ustavnog suda Kosova o mandataru da je siguran da Tači neće dobiti treći mandat, prenela je Tribuna.

"Nijedna od četiri albanske stranke u parlamentu neće se priključiti Demokratskoj partiji Kosova i Hašimu Tačiju u vladi. Ponovo ističemo da je sprečavanje starog režima da nastavi da vlada dobra vest za Kosovo", navelo je Samopredeljenje.Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020