Vesti
Politika

Tači otkazao posetu Vašingtonu

Predsednik Kosova Hašim Tači otkazao je putovanje u Sjedinjene Američke države, potvrđeno je iz njegovog kabineta.
Tači otkazao posetu Vašingtonu
Tači i Grenel (Foto Predsedništvo Kosova)

"Predsednik Kosova Hašim Tači je nakon obaveštenja koje je objavila Kancelarija specijalnog tužioca u vezi sa iniciranjem optužnice, prekinuo službeno putovanje ka Sjedinjenim Aneričkim Državama, gde je bio pozvan da učestvuje u okviru procesa dijaloga između Kosova i Srbije", navedeno je u saopštenju.

U vezi sa otkazivanjem zvanične posete SAD-u, Kancelarija predsednika je obavestila i Belu kuću.

Ovo je prethodno javnosti saopštio i Ričard Grenel putem Tvitera.

"Poštujem njegovu odluku da ne prisustvje razgovorima dok se ne reše pravna pitanja u vezi sa ovim optužbama", saopštio je na Tviteru Ričard Grenel.

Grenel je potom poručio da se raduje razgovorima koji će se u subotu voditi između predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i kosovskog premijera, Avdulaha Hotija.Ostale vesti

Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020
Vučić: O Kosovu pregovaramo sa Zapadom, ne sa Albancima
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd o Kosovu de fakto pregovara sa Zapadom, a ne sa Albancima, kao i da srpska strana u eventualom nastavku dijaloga sa Prištinom izlazi sa istom platformom kao i ranije, ali i da sada ne vidi nikakvo rešenje.
  • 02.07.2020
Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020
Lajčak i Palmer: EU i SAD nisu rivali
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručili su da SAD i EU nisu rivali i da imaju iste ciljeve i vizije za region Zapadnog Balkana.
  • 01.07.2020