Vesti
Politika

Tači otkazao posetu Vašingtonu

Predsednik Kosova Hašim Tači otkazao je putovanje u Sjedinjene Američke države, potvrđeno je iz njegovog kabineta.
Tači otkazao posetu Vašingtonu
Tači i Grenel (Foto Predsedništvo Kosova)

"Predsednik Kosova Hašim Tači je nakon obaveštenja koje je objavila Kancelarija specijalnog tužioca u vezi sa iniciranjem optužnice, prekinuo službeno putovanje ka Sjedinjenim Aneričkim Državama, gde je bio pozvan da učestvuje u okviru procesa dijaloga između Kosova i Srbije", navedeno je u saopštenju.

U vezi sa otkazivanjem zvanične posete SAD-u, Kancelarija predsednika je obavestila i Belu kuću.

Ovo je prethodno javnosti saopštio i Ričard Grenel putem Tvitera.

"Poštujem njegovu odluku da ne prisustvje razgovorima dok se ne reše pravna pitanja u vezi sa ovim optužbama", saopštio je na Tviteru Ričard Grenel.

Grenel je potom poručio da se raduje razgovorima koji će se u subotu voditi između predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i kosovskog premijera, Avdulaha Hotija.Ostale vesti

Tri srpska politička subjekta u trci za poslanike u kosovskoj skupštini
U trci za poslanička mesta u kosovskom parlamentu će se naći tri srpska politička subjekta: Srpska lista, Građanska inicijativa "Za slobodu, pravdu i opstanak" i Građanska inicijativa "Srpski demokratski savez".
  • 16.01.2021
rDžava Srbija će se boriti na svaki način da pronađe one koji su počinili ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 16.01.2021
Ističe rok za predaju izbornih lista
Danas je poslednji dan da politički subjekti predaju svoje liste sa imenima kandidata za poslanike, koji će nakon overe moći da se nadmeću za mesta u Skupštini Kosova.
  • 16.01.2021
“Profesionalno ubistvo prepušteno amaterskoj istrazi”
"Ako stvar posmatramo apstraktno, imamo jedno profesionalno ubistvo koje je prepušteno amaterskoj istrazi", kazao je novinar i bivši direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića. Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović, ističe da je u Beogradu mrak kada je istraga u pitanju, "jedino što imamo je postupak koji se vodi u Prištini, a on je poprilično nesrećan".
  • 15.01.2021
Srpska lista predala spisak kandidata za izbore
Predstavnici Srpske predali su kandidaturu za predstojeće vanredne parlamentarne izbore Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini. "Duboko sam uveren, znam, da će Srpska lista i ovoga puta osvojiti svih deset mandata”, poručio je predsednik SL Goran Rakić.
  • 15.01.2021
Stano: Petković bio odgovarajuće najavljen, poštovati dogovor
Portparol EU Peter Stano u izjavi za Tanjug kaže da je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković bio najavljen za posetu Kosovu na "odgovarajući način, u skladu sa modalitetima koje su dogovorile obe strane”, apostrofirajući obavezu poštovanja dogovora postignutog u okvru dijaloga Beograda i Prištine o posetama zvaničnika.
  • 14.01.2021