Vesti
Politika

Tači: Odnosi sa SAD uvek izvanredni

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je, posle razgovora sa američkim ambasadorom u Prištini Gregom Delavijem, da će odnosi između Kosova i SAD uvek biti izvanredni, javljaju prištinski mediji.
Tači: Odnosi sa SAD uvek izvanredni
Hašim Tači ( Foto arhiva Kim)

"Jedan sam od onih koji te odnose neprestano neguje tokom dve decenije. Izneo sam argumente za još veću američku podršku Kosovu", rekao je Tači.

On je istakao da će oružane snage Kosova "sigurno biti formirane, ustavnim ili zakonskim promenama".

"Podržavam angažman na ustavnim promenama, ali istovremeno ne dozvoljavam da budem talac raspoloženja Beograda ili tri četiri pojedinca koji sprečavaju ili ometaju formiranje oružanih snaga Kosova", rekao je on.Ostale vesti

Hoti otputovao u Brisel, sutra sastanak sa Vučićem
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u Brisel na prvi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojim međunarodna zajednica nastoji da obnovi dijalog Beograda i Prištine.
  • 15.07.2020
Jakšić: Pregovori u Briselu neće doneti ništa dobro Srbima na Kosovu
Bivši odbornik u SO Severna Mitrovica i član GI SDP Oliver Ivanović, Marko Jakšić kaže da od nastavka dijaloga Beograda i Prištine u četvrtak u Briselu ne očekuje ništa pozitivno i dobro za Srbe na Kosovu.
  • 14.07.2020
Završen drugi dan ispitivanja Tačija, nastavak u sredu
Posle šest sati okončan je drugi dan saslušavanja predsednika Kosova Hašima Tačija pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.
  • 14.07.2020
Ambasada Velike Britanije pozdravlja nastavak dijaloga

Britanska ambasada u Prištini pozdravila je nastavak dijaloga između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

  • 14.07.2020
Samardžić: Vučić ponovo ide bez strategije u Brisel
Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa Kosovom "još 2014. godine" prihvatio obavezu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa na osnovu "pravno obavezujućeg sporazuma", kao i da na nove pregovore ponovo ide bez državne strategije i bez ijednog zahteva Srbije.
  • 14.07.2020
Šef diplomatije EU Žosep Borelj obavestio je ministre spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu o nastavku dijaloga Beograda i Prištine izrazivši očekivanje da će naredni sastanak u okviru dijaloga, planiran za četvrtak 16. jula u Briselu, dovesti do "važnog iskoraka u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine".
  • 13.07.2020