Tači odlikovao Klarka Predsedničkom medaljom nezavisnosti

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je jubilarnom Predsedničkom medaljom desete godišnjice nezavisnosti Kosova odlikovao američkog generala Veslija Klarka.

Podeli ovaj članak sa:
 • Vesli Klark i Hašim Tači (foto arenamediale.tv)

Klark je bio glavnokomandujući NATO snaga u Evropi u vreme bombradovanja SRJ. Tači je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da je to priznanje i za građane i vojnike SAD za doprinos Kosovu.

"Američkog generala Veslija Klarka koji je bio veoma odlučan da obezbedi slobodu i mir na Kosovu, danas sam odlikovao sa jubilarnom Predsedničkom medaljom desetogodišnjice nezavisnosti. Ovo odlikovanje za generala Klarka predstavlja priznanje i zahvalnost za hiljade američkih gradjana i vojnika koji su dali izuzetan doprinos za Kosovo", napisao je Tači na Fejsbuku.

Narod Kosova će zauvek biti zahvalan SAD i generalu Klarku, napisao je kosovski predsednik.

Ostale vesti

 • Dodik: Kosovska vojska udar na stabilnost regiona

  Dodik: Kosovska vojska udar na stabilnost regiona

  Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je usvajanje seta zakona kojima se inicira uspostavljanje vojske Kosova direktan udar na mir i stabilnost ne samo Srbije već i celog regiona, i to nikako ne može biti dobra vest, ni za Republiku Srpsku, ni za BiH.

 • Tanin posle odluke Prištine upućuje na Rezoluciju 1244

  Tanin posle odluke Prištine upućuje na Rezoluciju 1244

  Specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef Unmika Zahir Tanin povodom odluke Prištine o formiranju kosovske vojske, upućuje na Rezoluciju 1244, prema kojoj Kfor ima odgovornost da obezbedi sigurn i bezbedno okruženje na Kosovu.

 • Ruski MIP oštro osuđuje formiranje kosovske Vojske

  Ruski MIP oštro osuđuje formiranje kosovske Vojske

  Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da odluka Prištine da transformiše KBS u vojsku predstavlja korak kojim se ozbiljno krši Rezolucija 1244 i ima za cilj pogoršanje situacije na Balkanu i stvaranje rizika od obnavljanja oružanog sukoba u tom regionu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane