Vesti
Politika

Tači odbio da ode u Sarajevo, traži priznanje

Predsednik Kosova Hašim Tači neće doći na godišnju konferenciju EBRD-a u Sarajevu zbog toga što Bosna i Hercegovina nije priznala Kosovo.
Tači odbio da ode u Sarajevo, traži priznanje
Hašim Tači (Foto arhiva Kim)

Tači je kazao kako nije mogao učestvovati na konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Sarajevu u sredu i četvrtak jer su "bilateralne veze na najnižem mogućem nivou".

Kosovski predsednik je izjavio kako BiH nije priznala nezavisnost Kosova, kako još uvek zahteva vize za građane Kosova koji ulaze u zemlju i kako se "ponaša potpuno antievropski, okrutnije od same Srbije".

Kosovska vlada je u novembru 2018. godine uvela stopostotnu carinu na robu uvezenu iz Bosne i Srbije, napomenuvši da će biti ukinuta kada Sarajevo i Beograd priznaju suverenitet Kosova i prestanu sprečavati zemlju da se pridruži međunarodnim organizacijama.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021