Vesti
Politika

Tači od Osmanijeve traži da zakaže sednicu parlamenta

Predsednik Kosova Hašim Tači zatražio je od predsednice Skupštine Vjose Osmani da zakaže vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi poslanicima predstavio rezultate njegove posete SAD.
Tači od Osmanijeve traži da zakaže sednicu parlamenta
Hašim Tači (Foto Vlada Kosova)

Hašim Tači od Osmanijeve traži da sednicu parlamenta zakaže za danas u 16 sati, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Ovo je drugi put u dva dana da Tači traži zakazivanje sednice parlamenta na kojoj bi se obratio poslanicima.

U pismu Osmanijevoj, Tači je naveo da sazivanje vanredne sednice traži u skladu sa kosovskim ustavom.

Juče je takav zahtev poslala njegova Kancelarija, a premijer Kosova Aljbin Kurti, je tim povodom izjavio da je Tači trebalo da obavi konsultacije sa njim i obavesti parlament pre puta u SAD.Ostale vesti

Vašingtonski samit osuđen na neuspeh zbog američkih izbora?
"Amerikanci pokušavaju da taj dijalog ožive, ali ne deluje kao da postoji velika šansa da se dođe do nekog rešenja ili pomaka“, rekao je za RTV Kim analitičar iz Beograda Branko Radun komentarišući sastanak beogradskih i prištinskih lidera najavljen za 2. septembar u Vašingtonu.
  • 14.08.2020
Brisel: Dobrodošla podrška Amerike dijalogu koji vodi EU

Evropska unija pozdravlja sve inicijative i svako učešće "trećih strana" koje za cilj ima pomoć Beogradu i Prištini da se dogovore oko sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, poručeno je iz Brisela.

  • 14.08.2020
Vučić: Srbija nije u poziciji da odbija razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će učestvovati u razgovorima sa predstavnicima Kosova koje je za 2. septembar u Vašingtonu zakazao američki izaslanik Ričard Grenel, ali da tamo neće biti lako.

  • 14.08.2020
Hoti potvrdio sastanak u Vašingtonu
Premijer Kosova Avdulah Hoti, potvrdio je da će 2. septembra u Vašingtonu biti održan sastanak sa zvaničnicima Beograda. On je naveo i da će tema razgovora biti ekonomija.
  • 14.08.2020
Predstavnici Beograda i Prištine u Vašingtonu 2. septembra
Lideri Beograda i Prištine sastaće se u Beloj kući 2. septembra, objavio je na Tviteru izaslanik Bele kuće za dijalog Ričard Grenel.
  • 14.08.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020