Vesti
Politika

Tači od Osmanijeve traži da zakaže sednicu parlamenta

Predsednik Kosova Hašim Tači zatražio je od predsednice Skupštine Vjose Osmani da zakaže vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi poslanicima predstavio rezultate njegove posete SAD.
Tači od Osmanijeve traži da zakaže sednicu parlamenta
Hašim Tači (Foto Vlada Kosova)

Hašim Tači od Osmanijeve traži da sednicu parlamenta zakaže za danas u 16 sati, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Ovo je drugi put u dva dana da Tači traži zakazivanje sednice parlamenta na kojoj bi se obratio poslanicima.

U pismu Osmanijevoj, Tači je naveo da sazivanje vanredne sednice traži u skladu sa kosovskim ustavom.

Juče je takav zahtev poslala njegova Kancelarija, a premijer Kosova Aljbin Kurti, je tim povodom izjavio da je Tači trebalo da obavi konsultacije sa njim i obavesti parlament pre puta u SAD.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020