Vesti
Politika

Tači od Osmanijeve traži da zakaže sednicu parlamenta

Predsednik Kosova Hašim Tači zatražio je od predsednice Skupštine Vjose Osmani da zakaže vanrednu sednicu parlamenta na kojoj bi poslanicima predstavio rezultate njegove posete SAD.
Tači od Osmanijeve traži da zakaže sednicu parlamenta
Hašim Tači (Foto Vlada Kosova)

Hašim Tači od Osmanijeve traži da sednicu parlamenta zakaže za danas u 16 sati, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Ovo je drugi put u dva dana da Tači traži zakazivanje sednice parlamenta na kojoj bi se obratio poslanicima.

U pismu Osmanijevoj, Tači je naveo da sazivanje vanredne sednice traži u skladu sa kosovskim ustavom.

Juče je takav zahtev poslala njegova Kancelarija, a premijer Kosova Aljbin Kurti, je tim povodom izjavio da je Tači trebalo da obavi konsultacije sa njim i obavesti parlament pre puta u SAD.Ostale vesti

Dodik: Ako odbijamo francusko-nemački predlog, moramo to učiniti svi zajedno
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da odluku o francusko-nemačkom sporazumu za Kosovo moraju doneti zajedno vlast i opozicija u Srbiji, ali i srpsko društvo u celini.
  • 29.01.2023
Vučić: Srbija želi dijalog i kompromis
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija želi dijalog i kompromis, ali da ima svoje principe i očekivanja.
  • 29.01.2023
Karen Donfrid: Kosovo i Srbija treba da urade težak posao

Pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid izjavila je da Kosovo i Srbija moraju da donesu teške odluke, a da SAD i EU žele da im pomognu i podrže ih u tome.

  • 29.01.2023
Eksproprijacija u Leposaviću povećala strah Srba, da li niče nova baza policije
Zabrinutost građana na severu Kosova i Metohije povećana je, pošto je Vlada Kosova odlučila da sprovede eksproprijaciju velike zemljišne parcele na području opštine Leposavić, sa srpskom većinom. Građani veruju da se iza "infrastrukturnog projekta" krije gradnja još jedne baze kosovske policije.
  • 28.01.2023
Kurti: Ne vidim potrebu osnivanja ZSO, nema adekvatnih argumenata

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da od 18. avgusta prošle godine traju zvanični pregovori o konačnom sporazumu Kosova i Srbije. On je u intervjuu za RTK 2 istakao da veruje da je predlog evropskog sporazuma dobra osnova i da je spreman da razgovara o sporazumima postignutim u Briselu, ali da za osnivanje Zajednice srpskih opština nije dobio adekvatan argument.

  • 28.01.2023
Zajedničko obraćanje dela opozicije ispred Predsedništva povodom plana za KiM
Deo opozicije i opozicionih poslanika organizovali su ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu skup koji su nazvali "Zajedničko obraćanje povodom novog zapadnog ultimatuma o KiM". 
  • 28.01.2023