Vesti
Politika

Tači očekuje susret sa srpskim gradonačelnicima

Premijer Kosova Hašim Tači očekuje da se u bliskoj budućnosti sastane sa srpskim gradonačelnicima i sa njima razgovara o mogućnostima investiranja na sever Kosova i Metohije.
Tači očekuje susret sa srpskim gradonačelnicima
Hašim Tači (Foto arhiva KIM)

"Očekujem da se u bliskoj budućnosti sastanem sa srpskim gradonacalncima i da razgovaramo o mogućnostima koje ima vlada Kosova da pomaže u značajnim projektima kako bi promenili na bolje stanje u tom delu Kosova i da promenimo život građana na bolje", kazao je Tači na današnjoj sednici vlade.

Tači je, takođe, rekao da će kosovska vlada, ali i koalicioni partneri dati punu podršku izbornoj reformi kako bi bila okončana početkom naredne godine uz dobre i profesionalne pripreme.

On je naveo da je potrebno da se izborna reforma završi početkom godine kako bi CIK imao prostor i vreme za organizovanje parlamentarnih izbora, a i da bi se obezbedilo međunarodno prisustvo na njima.

"Optimista sam da će se ovaj proces okončati na vreme i uz konsenzus političkog spektra", rekao je Tači.Ostale vesti

CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

  • 20.10.2021
“Blag izveštaj EK, traže se opravdanja za kosovske vlasti”
Evopska komisija je u poslednjem izveštaju o Kosovu bila vrlo nežna prema kosovskim institucijama, ne želeći da im povredi političku sujetu, smatraju poznavaoci kosovskih prilika. Miodrag Marinković zamera evropskim zvaničnicima to što su bili vrlo blagi, ocenjujući bezbednosnu situaciju stabilnom. Tanja Vujisić kaže da nije potreban izveštaj EK da podseća Prištinu na ispunjene obaveze iz Briselskog sporazuma.
  • 20.10.2021
Stano: Cilj Radne grupe da se nađe trajno rešenje za tablice

Prvi sastanak Radne grupe, koja bi trebalo da se bavi rešavanjem spora Beograda i Prištine oko registarskih tablica biće održan sutra u Briselu, potvrdio je za Tanjug portparol EU, Peter Stano. "Cilj radne grupe je da se nađe trajeno rešenje za ovo pitanje", kazao je on.

  • 20.10.2021
Izveštaj EK o Kosovu: Godina političke nestabilnosti
Period od oktobra 2020. do oktobra 2021. godine na Kosovu obeležila je politička nestabilnost, a zakonodavne aktivnosti bile su ograničene uključujući i napore u reformama u vezi sa Evropskom unijom, navodi se u izveštaju Evropske komisije (EK) o Kosovu.
  • 19.10.2021
Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021