Vesti
Politika

Tači obavio konsultacije sa svim parlamentarnim strankama

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je nastavio konsultacije sa liderima političkih partija koje su zastupljene u Skupštini Kosova, kako bi sa njima diskutovao o trenutnim političkim događajima, ali i o događajima na polju zdravstva i bezbednosti na Kosovu.
Tači obavio konsultacije sa svim parlamentarnim strankama
Tači sa predstavnicima Srpske liste (Foto Predsedništvo)

Tači je sa pojedinim predstavnicima AKR razgovarao telefonom dok je na odvojenim sastancima dočekao predstavnike Srpske liste, Socijaldemokratske inicijative, predstavnike nevećinskih zajednica i predsednika AAK-a.

Kazao je da se Kosovo nalazi u situaciji, koja je s jedne strane okarakterisana povećanim rizikom od pandemije virusa COVID-19, a s druge strane izglasavanjem nepoverenja prema Vladi Aljbina Kurtija 25. marta 2020. Godine navodi se u saopštenju.

"U ovakvim okolnostima je veoma bitno da se konsultujemo o da postupamo odgovorno pred građanima", rekao je Tači.

U saopštenju se dodaje da je Tači na svakom sastanaku rekao da će postupiti u punom skladu sa Ustavom i kosovskim zakonima.Ostale vesti

Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK
Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
  • 02.06.2020
Grenel podneo ostavku na mesto ambasadora SAD u Berlinu
Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je danas ambasada SAD u Berlinu, prenosi Beta.
  • 02.06.2020
Lajčak dobio podršku svih članica EU za nastavak dijaloga
Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak dobio je podršku svih 27 članica Evropske unije za nastavak dijalog između Beograda i Prištine.
  • 02.06.2020
Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020
Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020